1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖP ALANLARININ 5 SAAT’TE TEMİZLENMESİ
ÇÖP ALANLARININ 5 SAAT’TE TEMİZLENMESİ

ÇÖP ALANLARININ 5 SAAT’TE TEMİZLENMESİ

KKTC genelinde tüm çöp alanlarını temizlemek hedefiyle Kıbrıs Türk tarihinde görülmemiş bir sivil seferberlik başlatıyor.

A+A-

Çevre Platformu, Başbakanlığın da desteğiyle KKTC genelinde tüm çöp alanlarını temizlemek hedefiyle Kıbrıs Türk tarihinde görülmemiş bir sivil seferberlik başlatıyor.

Estonya’da 2008’de 5 saatte 50 bin gönüllü ile 10 bin ton çöp toplanmasıyla yayılmaya başlayan Lets Do It (Hadi Yapalım) hareketi KKTC’de 5 Haziran’da hayata geçirilecek..

Çalışmalara başlayan Çevre Platformu ile Başbakanlık Kriz Yönetim Komitesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde 5 saate 100 bin gönüllü ile ülkede çöp bulunan tüm alanları (belediye çöp alanları hariç), deniz sahilleri ve ormanları hem çöpten hem molozdan temizlemeyi hedefledi.

Hareketle temizlik çalışmasının halkın geneli tarafından yapılacağından, çevreye çöp atılmaması konusunda halkın daha hassas davranmaya başlaması bekleniyor.

Temizlik çalışmasının yapılacağı gün, gönüllü olarak temizlik çalışmasına katılmak isteyen kamu görevlileri de sorumlusuna bilgi vererek temizlik çalışmasına katılabilecek.

Onlarca ülkede düzenlenen kampanyada işletmelerin iş yerlerini 5 saatliğine kapatarak çalışanlarıyla birlikte kampanaya katkı koyduğu,  okulların üniversitelerin öğrencilerin katılması için düzenlemeler yaptığına dikkat çekilen toplantıda, KKTC’de de bunun yapılmasının beklendiği ifade edildi.

Çevre Platformu temsilcileri ile Başbakanlık Kriz Yönetim Komitesi’nden Başbakanlık Müsteşarı Ömer Koöseoğlu, medya kuruluşlarından temsilcileriyle Lets Do It hareketi hakkında toplantı gerçekleştirdi.

Çevre Platformu temsilcilerinden alınan bilgiye göre, çöp alanlarının haritalanması çalışmaları başlatıldı.  Kaymakamlıklar, Belediyeler Birliği, Çevre Dairesi, Orman Dairesi ile Çevre Platformu tarafından yürütülen çöp alanlarının haritalanması ve cinsinin belirlenmesi çalışmalarına halktan da katkı bekleniyor.

Lets Do It hareketini duyurmak ve bilinçlendirmek amacıyla video klipi, internet sayfası çalışmaları başlatıldı. Hareket için facebook hesabı da açılacak.

Estaonya’da 2008 başlatılan ve sivil toplum tarafından yürütülen en büyük inisiyatif olarak gösterilen Lets Do It hareketine dünya geneline bugün 9 milyon gönüllü katkı koydu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.