1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Çöpçatan sitesine tanıştığı kadınları boğup kuyuya attı
Çöpçatan sitesine tanıştığı kadınları boğup kuyuya attı

Çöpçatan sitesine tanıştığı kadınları boğup kuyuya attı

Rum polisi, çalışmaya gelen yabancıların kayıp bildirimlerini, “KKTC’ye geçmiştir” öngörüsüyle etkin bir şekilde soruşturmuyor.

A+A-

Kıbrıs Rum yönetimi, zengin evlerinde bebek bakıcısı ve hizmetçi olarak çalışan Filipinli kadınları öldüren seri katil teğmen Nikos Metaksas’ın itiraflarıyla sarsılıyor.

Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre cinayetler serisi geçen hafta Kıbrıs Rum yönetiminin Metsara bölgesinde kullanılmayan bir maden kuyusunda Filipinli Marry Rose’un (38) cesedinin bulunmasıyla ortaya çıktı. Kıbrıs'a çalışmaya gelen Marry Rose, 6 yaşındaki kızı Sierra Graze’yle geçen yıl Mayıs ayından bu yana kayıp listesindeydi.

2-957.jpg

Metaksas, suçunu itiraf etti ve Marry Rose ile sahte hesap açtığı Badoo adlı arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştığını, ilk görüşmeye küçük kızını da getirdiğini ve seks yaptıktan sonra boğarak öldürdüğünü anlattı.

Rum katil, geçen yıl Haziran ayında yine aynı siteden tanıştığı ikinci Filipinli kadın Arian Palanas Pazano’yu (28) da boğarak öldürdüğünü söyledi. Metaksas, kadınları maden kuyusuna, küçük kızı ise ayağına taş bağlayarak kuyu yakınındaki baraj göletine attığını ifade etti.

Nikos’un itiraflarının ardından harekete geçen Rum polisi önceki gün ilk Filipinli kadını buldukları maden kuyusunda ikinci kadın Pazano’nun cesedine ulaştı. Baraj göletinde ise, küçük kız Sierra’nın cesedi aranıyor.

3-523.jpg

Kayıp hizmetçiler aranmıyor

Polis, çalışmak amacıyla ülkeye gelen çok sayıda yabancı uyruklu kadının kaybolduğuna dikkat çekerek, maden kuyusunda başka kadınların cesetlerinin de bulunma şüphesi üzerinde duruyor.

Rum polisi, kayıp ihbarı yapılan yabancı kadın vakalarıyla yeterince ilgilenmemekle suçlanıyor. Rum polisi, çalışmaya gelen yabancıların kayıp bildirimlerini, “KKTC’ye geçmiştir” öngörüsüyle etkin bir şekilde soruşturmuyor.

4-264.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.