1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖPLERİN ARASINDA CAN VERDİ
ÇÖPLERİN ARASINDA CAN VERDİ

ÇÖPLERİN ARASINDA CAN VERDİ

Sosyal yardım ödeneği kesilen, kendisi ve 5 yaşındaki oğlunu yaşatmak için

A+A-

Sosyal yardım ödeneği kesilen, kendisi ve 5 yaşındaki oğlunu yaşatmak için çöplerden yiyecek toplamak zorunda kalan Romen kadın evinde ölü bulundu

İşsiz olduğu için Rum Sosyal Yardım Dairesi’nin verdiği sosyal yardım parasıyla yaşayan ancak bu ödeneğin bir iki aydır kesilmesinden sonra kendisine ve 5 yaşındaki oğluna bakabilmek için çöplerden gıda toplamak zorunda kalan 40 yaşındaki Romen kadın, önceki gün sabah evinde ölü bulundu.

Politis gazetesi, Romen kadının 5 yaşındaki oğlunun gözleri önünde can verdiğini vurguladı. Gazete, bunun üzerine apartman dairesinin kapısını açmayı başarıp sokağa çıkan çocuğun yalınayak koşup ağlayarak annesi için yardım istemesi üzerine komşuların durumu fark ettiklerini belirtti.

Çocuğun dışarıya çıkmasının ardından kapanan kapı itfaiye ekipleri tarafından zorla açıldı. Eve giren ekipler kadının cansız bedenini, yaklaşık bir metre yüksekliğindeki çöp dağının üzerinde yarı çıplak vaziyette buldu. Bir süre önce Larnaka devlet hastanesinde muayene olan kadının duodenal perforasyon (onikiparmak barsağı delinmesi) olduğu anlaşıldı ancak kadın yataklı tedaviyi kabul etmedi.

Gazete, iki yıldır daha iyi bir yaşam bulmak için çocuğuyla birlikte gittiği Rum tarafında yaşayan kadının trajik ölümünün ve son zamanlarda çocuğuyla birlikte yaşadığı kötü şartların Rum yetkili makamlarının sorumluluklarıyla ilgili birçok soru işareti doğurduğuna dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.