1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖPLÜĞE KAMUFLAJ!
ÇÖPLÜĞE KAMUFLAJ!

ÇÖPLÜĞE KAMUFLAJ!

LTB’ye ait “çöp ve moloz dökmek yasaktır” tabelası söküldü, alan çöplüğe döndü. Üstelik bir de çöpler üzerine;

A+A-

Hamitköy Ağıllar Bölgesi’nde LTB’ye ait “çöp ve moloz dökmek yasaktır” tabelası söküldü, alan çöplüğe döndü. Üstelik bir de çöpler üzerine toprak dökülüp yaratılan kirlilik gizlenmeye çalışılıyor.

Hamitköy Ağıllar Bölgesi arkasında dereye dökülen çöp ve molozlar bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşların tepkisine neden oldu. Yıllardır bu bölgeye çöp ve moloz döküldüğünü belirten vatandaşlar, önceden burada bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait “çöp ve moloz dökmek yasaktır” tabelasının kaldırılmasıyla sorunun daha da çok büyüdüğünü söyledi.

Zaman zaman Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait kamyonların da Hamitköy’de Ağıllar Bölgesi’ne çöp boşalttığını ileri süren vatandaşlar, duyarlı davranmadığı gerekçesi ile sitem ettiler. Yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar bir an önce çöplerin bölgeden kaldırılmasını talep ettiler. Ayrıca, bölgeye dökülen molozların ve çöplerin üzerinin de toprak ile kaplandığı gözlemlendi. Özellikle çöplük alanın yola dönük kısmının toprakla kapatılmış olması da dikkatlerden kaçmadı.  

Güngör’deki sorun da çözülmedi

Öte yandan, Güngör köyünün Ağıllar Bölgesinin arka kısmında duyarsız kişilerin çöplük dışına döktükleri çöplerden oluşmaya başlayan çöplük her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bölge halkını rahatsız eden bu sorun bir türlü çözülmedi ve çöp dökülmesinin önüne bir türlü geçilemedi. Önceleri Dikmen’de bulunan çöplüğün Güngör’e taşınmasına rağmen duyarsız kişi ve ya kişiler tarafından bu alana dökülen çöpler büyük bir çevre kirliliği yaratıyor. Vatandaşlar konuyu ilgili yerlere bildirdiklerini, ancak hiçbir önlem alınmadığını söylediler.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.