1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖPLÜKTE İNSANLIK AYIBI
ÇÖPLÜKTE İNSANLIK AYIBI

ÇÖPLÜKTE İNSANLIK AYIBI

Çöplükte insanlık ayıbı

A+A-

Duyarsız kişiler tarafından, Gazimağusa Belediyesi’nin çöplüğüne bırakılan çok sayıdaki evsiz köpek, görenlerin yüreklerini sızlatıyor.

Susuzluk, açlık ve hastalıkla mücadele eden sahipsiz köpeklerin çoğu ölmek üzere.

Hayatları hiçe sayılan onlarca köpek, çöplüğe bırakılan atıklar arasından bulup çıkardıkları yiyeceklerle karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Aralarında yeni doğum yapmış olanların yanı sıra, doğum yapacak olanlar ve çok sayıda yavru var. Gün geçtikçe sayısı artan köpeklerin birçoğu çöplükte yavruluyor. Minik yavrular, açlık ve hastalık içerisine dünyaya merhaba diyor.

Yavru köpeklerin açlıktan ötürü ağlayışı, çaresizliklerinin acı feryadı gibi…

 

“Ne olur, yuva bulalım”

Köpeklerin yardımına koşmaya çalışan Hatice Azizoğlu ve beraberindeki birkaç gönüllü arkadaşı, sıkıntılarını dile getirdi.

Köpekleri, arkadaşlarıyla birlikte ellerinden geldiğince beslemeye çalışan Hatice Azizoğlu, terk edilen sahipsiz köpeklerin bir an evvel sahiplendirilip tedavi edilmesi gerektiğini aksi halde tek tek öleceklerini söyledi.

Hayatları hiçe sayılan köpeklerin yalnızca Gazimağusa Belediyesi’nin çöplüğünde değil hemen hemen ülkenin her yerinde büyük bir sorun olduğunu da dile getiren Hatice Azizoğlu, belediyeleri ve vatandaşları bölgelerindeki başıboş köpeklere sahip çıkmaya davet etti.

Sahipsiz ve güçsüz köpeklere acil müdahale gerektiğini kaydeden Hatice Azizoğlu şöyle konuştu:

“Hayvanlarımızı sokağa atmayalım! Çöplükte her cinsten köpek var. Tümü bulaşıcı hastalıkla mücadele ediyor. Uyuz, mantar, gençlik hastalığı gibi birçok sorunun yanı sıra açlıkla mücadele ediyorlar. Sahip çıkan, ilgilenen yok! Hamile olanlar var. Çiftleşip yeniden yavruluyorlar. Kısırlaştırılmaları gerek. Sokağa doğan yavru köpekler en fazla bir ay yaşıyor. Yetişkinler, sokakta agresifleşiyor, çoğu zaman bir kemik parçası için kavga edip birbirlerini öldürüyorlar.

Birkaç aydır, her fırsatta çöplüğe gelip onları yediriyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ancak yetmiyor. Sayıları her geçen gün artıyor. İnsanları duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kimse hayvanını, ‘Nasıl olsa bir şekilde karnını doyurur’ düşüncesiyle çöplüğe ya da sokağa bırakmasın. Buradaki hayvanların şansı olmak içinel ele verip, onları kurtaralım. Yaşamlarına destek olalım.”

Soyer: Barınak bitiyor

Gazimağusa Belediyesi’nin Sağlık Şube Amiri İlke Soyer, Ayluga bölgesinde bir hafta önce başlanan köpek barınağı inşasının ilk etabının iki hafta sonra tamamlanacağını söyledi.

Çöplüğe bırakılan köpeklerin barınakta bakımının yapılacağını belirten İlke Soyer, “İhtiyaca göre barınak büyütülecek. İlk etapta barınağa, 70’e yakın köpek alınabilecek. Gelişmeye açık bir proje. Hayvanların bakımını yapıp, ıslah edeceğiz” dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.