1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CORENDON YENİDEN ERCAN’DA
CORENDON YENİDEN ERCAN’DA

CORENDON YENİDEN ERCAN’DA

Corendon yeniden Ercan’da

A+A-

Ülkemize 2010 yılında Avrupa’dan ilk charter seferi başlatan, Hollanda’nın uçak şirketleri arasında geniş bir yolcu potansiyeline sahip olan Corendon Hava Yolları, yaklaşık bir yıllık aranın ardından dün Ercan Havaalanı’na yeniden iniş yaptı
 
Ali CANSU

Hollanda’nın en büyük tur operatörlerinden “Corendon”, ülkemize 11 ay aranın ardından turist getirmeye başladı. Bünyesinde uçak şirketi de bulunan dünyaca ünlü şirket, bundan böyle her Pazartesi ve Cuma Amsterdam’dan Antalya bağlantılı olarak Ercan’a sefer yapacak. “Corendon” şirketi ilk seferini dün akşam gerçekleştirdi. Bu önemli seferle gelen yolcuları karşılayan ülkemiz medyasından sadece KIBRIS Gazetesi vardı.

Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla CAI 802 sefer sayılı Amsterdam-Antalya-Ercan seferi ile saat 20.40’ta Ercan’a iniş yapan “Corendon Hava Yolları” yolcuları ülkemizde yeniden büyük heyecan yarattı. Ercan’da çiçeklerle karşılanan turistler, daha sonra otobüslerle kalacakları otele götürüldü.

186 kişilik ilk Hollandalı turist kafilesini ülkemize getiren şirket, 6 Temmuz’dan itibaren her Çarşamba Belçika’dan da turist getirecek.

Corendon’un Kıbrıs’a gelmesinde Turizm eski Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu ve Akmina Travel Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Abidin’in büyük katkısı olurken, yeni bakan Fikri Ataoğlu’nun ise turizm bayrağını daha ileriye taşıması hedefleniyor.

11 aylık aradan sonra Ercan’da

Corendon’un 11 aylık bir aradan sonra yeniden Ercan’a teker koyması nedeniyle KIBRIS’a açıklama yapan Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, bakanlığın esas hedefinin değişik ülkelerden ülkemize turist getirmek olduğunu söyledi.

Ataoğlu, bakanlık olarak her ülkeden turist getirtmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, gerekli tüm desteği ve imkânları vereceklerini kaydetti. “Diğer operatörler de inşallah bu şekilde hareket eder” diyen Ataoğlu, şöyle devam etti:

“Bakanlık ve şahsım göreve yeni başlamama rağmen Corendon için geçmişten günümüze gelen ne var ise aynen devam ettireceğiz. Corendon’un Kuzey Kıbrıs’ta daha büyük operasyonlar yapabilmesi için önünü açacağız ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”

“Biz, üzerimize düşeni yaptık”

Corendon’un Kıbrıs partneri Akmina Travel Club Direktörü İsmail Abidin, “Corendon uçağının tekerlerini yeniden Ercan’a değdirmek için biz üzerimize düşen görevi yaptık” dedi.

Abidin, Corendon’un sahipleri Atılay Uslu, Yıldıray Karaer ve yöneticiler Şükrü Önal, Ufuk Mestan ile satış pazarlama ve Hollanda ekibinin de el birliği ile tekrardan Corendon’un Ercan’a geldiğini belirtti. Corendon’un tekrardan Kuzey Kıbrıs’ı satışa açtığını kaydeden Abidin, Akmina Travel’in tüm çalışan ve yöneticilerinin büyük özveriler ile operasyona hazırlandığını kaydederek, Corendon uçağının tekrardan Ercan’a teker değdirmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Corendon Grubu

1997 yılında işadamı Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu tarafından kurulan Corendon, tur operatörlüğü ile başlayan iş hayatına havayolu işletmeciliğini ve otel yatırımlarını da ekledi.

Corendon, bin 466 kişinin çalıştığı, tur operatörünün cirosu 455 Milyon Dolar, Havacılığın cirosu 290 Milyon Dolar, Autgoingin 105 Milyon Dolar, İnncomingin 125 Milyon Dolar ve otellerin cirosu ise 30 Milyon Dolar olmak üzere grubun toplam cirosu 1 Milyar Dolara ulaştı.

2014 yılında dünya devi Thomas Cook’u geride bırakan Corendon, birçok şirketin yok olduğu dönemde güçlenerek yollarına devam etti. Hollanda’da finans yapısı en güçlü turizm şirketi seçilen şirket, 2014 yılında bayrak taşıyıcı havayolu KLM dışında Tui Fly ve Transavia ile birlikte Corendon bünyesindeki Corendon Dutch şirketiyle de havacılık hizmeti de veriyor. Şirketin, Corendon Havayolları’nda 10, Corendon Dutch’ta 2 uçağı bulunuyor.

Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.