1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. COREPER SONUÇ BİLDİRGESİNDE UZLAŞI YOK
COREPER SONUÇ BİLDİRGESİNDE UZLAŞI YOK

COREPER SONUÇ BİLDİRGESİNDE UZLAŞI YOK

AB Daimi Temsilciler Komitesi’nin (Coreper) Türkiye’nin ilerleme raporuna ilişkin sonuç bildirgesi hazırlama çalışmalarının,

A+A-

AB Daimi Temsilciler Komitesi’nin (Coreper) Türkiye’nin ilerleme raporuna ilişkin sonuç bildirgesi hazırlama çalışmalarının, Güney Kıbrıs’ın belgede “egemenlik” unsuruna net değinmeler istemesi ve İngiltere’nin engellemesi sebebiyle başarısız olduğu bildirildi.

Politis gazetesi, AB Daimi temsilcilerinin Brüksel’de önceki akşamki toplantıda ateşli tartışmalar yaşanmasına karşın “genişlemeye ilişkin sonuç bildirgesinde karara varamadıklarını” yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ın, sözde münhasır ekonomik bölgesindeki (MEB) sondajlara ilişkin sonuç bildirgesinde hali hazırda var olan ifadelerin “güçlendirilerek, egemenlik ve egemenlik haklarına ilişkin net ve geniş ifadeler talep ettiğini” belirtirken İngiltere’nin bu taleplere itiraz etmeyi sürdürdüğünü vurguladı.

Daimi temsilcilerin bugün akşamüzeri yeniden toplanacaklarını ve gerekirse görüşmelerin Pazartesi de süreceğini ifade eden gazete, uzlaşı sağlanamaması durumunda ise konunun Salı günü toplanacak Dışişleri Bakanları toplantısına aktarılacağını belirtti.

Gazete ayrıca, Güney Kıbrıs’ın sonuç bildirgesinde, Türkiye’nin AB’yle imzalaması söz konusu olan “Geri kabul anlaşması”nın 28 AB üyesi ülkeyle de uygulanması gerektiğine ilişkin çok net ve güçlü ifadeler elde ettiğini de kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.