1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Corona teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştı: Yeni açıklama geldi
Corona teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştı: Yeni açıklama geldi

Corona teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştı: Yeni açıklama geldi

Corona teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştı: Yeni açıklama geldi

A+A-

Corona virüsü ile bir süredir mücadele eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, dün apar topar yoğun bakıma kaldırıldı. Başbakanlığa yakın iki kaynak, Johnson'ın durumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın sağlık durumu ile güncel bilgi kamuoyu ile paylaşıldı. Reuters’a konuşan iki kaynak Johnson’ın sağlık durumunda bir değişiklik olmadığını açıkladı.

Pazartesi gecesi yoğun bakıma alınan Johnson’a oksijen maskesi verilmiş ve Downing Street, Londra’daki hastanede semptomların kötüleşmesi sonrasında önlem olarak bu adımların atıldığını açıklamıştı.

BORIS JOHNSON KİMDİR?
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 19 Haziran 1964 yılında Amerika'da doğdu. Osmanlı’nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal’in torunu olan Stanley Johnson’ın oğlu olan Boris Johnson, Britanyalı muhafazakâr politikacı ve gazetecidir.

Oxford Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra The Times’ta kariyerine başladı. Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph’a geçti. 1999’da The Spectator’da editör oldu. 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı.

İngiltere Muhafazakâr Parti’nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi ve 2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron’un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.