1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Corona virüsü ile ilgili dikkat çeken araştırma: Kan grubu hastalığı etkiliyor
Corona virüsü ile ilgili dikkat çeken araştırma: Kan grubu hastalığı etkiliyor

Corona virüsü ile ilgili dikkat çeken araştırma: Kan grubu hastalığı etkiliyor

Corona virüsü ile ilgili dikkat çeken araştırma: Kan grubu hastalığı etkiliyor

A+A-

Corona virüsü salgınında vaka sayısı 59 milyonu geçerken New York'taki Columbia Üniversitesi'nde yapılan ve Nature dergisinde yayınlanan bir araştırma kan gruplarının Covid-19 bulaşma oranını ve risk grubunu oluşturduğunu ortaya çıkardı. Bilim insanlarına göre en büyük risk grubu A ve B kan gruplarına sahip insanlar.

ABD’de yapılan bir araştırma corona virüsüne yakalanma riskinin kan grubuna göre değişkenlik gösterdiğini ortaya çıkardı… New York’ta bulunan Columbia Üniversitesi’nde yapılan ve 14.112 insanın dahil olduğu araştırmaya göre kan grupları enfeksiyon oranı, entübe oranı ve ölüm oranını etkileyen faktörlerden biri.

Dünyaca ünlü bilim ve tıp dergisi Nature’da yayınlanan araştırmaya göre A ve B kan gruplarına sahip olan bireylerin corona virüsüne daha çok yakalandığı tespit edilirken, AB kan grubuna sahip bireylerin ise riskinin daha düşük olduğu gözler önüne serildi. 0 kan grubuna sahip olanların ise A ve B kan grubundan daha az risk teşkil ettiği fakat buna karşılık AB kan grubundan daha riskli olduğu açıklandı.

0 KAN GRUBU ORTADA

0 kan grubunun ölüm oranı ve entübe konusunda da arada kaldığını belirten uzmanlar AB kan grubuna sahip bireylerde ölüm ve entübe oranının daha yüksek olduğunu ve A ve B kan grubuna ait bireylerde ise bu oranın daha düşük olduğunu belirledi.

Bilim insanları araştırmanın daha kapsamlı bir şekilde yapılması gerektiğini açıkladı. Uzmanlar, genetik etkinin corona virüsünün etkisi üzerinde bir değişiklik yaratıp yaratmayacağı konusunda çalışmalara devam edileceğini duyurdu.

ENFEKSİYON RİSKİ (Yüksekten düşüğe): A, B, 0, AB
ENTÜBE RİSKİ (Yüksekten düşüğe): B, AB, 0, A
ÖLÜM RİSKİ (Yüksekten düşüğe): AB, 0, A, B

sözcü.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.