1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. COŞKUN: “112 ACİL HATTI MEŞGUL EDİLMEMELİ”
COŞKUN: “112 ACİL HATTI MEŞGUL EDİLMEMELİ”

COŞKUN: “112 ACİL HATTI MEŞGUL EDİLMEMELİ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, acil sağlık hizmetlerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini söyledi.

A+A-

“ÖZEL BİR SALGIN (GRİP) SÖZ KONUSU DEĞİL”

COŞKUN: “112 ACİL HATTI MEŞGUL EDİLMEMELİ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, acil sağlık hizmetlerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini söyledi.

Gülle, bugün Sağlık Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek, acil servis hizmetlerinde yapılacak düzenlemeleri anlattı.

Toplantıda, acil sağlık hizmetlerinin işleyişini incelemek üzere 3 gündür adada olan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ali Coşkun ve ekibi de hazır bulundu.

Gülle ayrıca, toplantı sonunda öldürücü grip vakalarıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, şu anda bir salgının söz konusu olmadığını ifade ederek, gereken araştırmanın yapıldığını söyledi.

GÜLLE: “ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ YENİDEN YAPILANDIRILACAK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle toplantıda yaptığı konuşmada, acil sağlık hizmetlerinde yeniden yapılandırmaya gidileceğini anlattı.

Yüksek kaliteli ve insan odaklı bir sağlık sistemi kurmayı amaçladıklarını söyleyen Gülle, sağlıktaki eşitsizlikleri gidereceklerini söyledi.

Acil sağlık hizmetlerinin yapılanması konusunun geçen Kasım ayında yapılan Sağlık Şurası’nda da ele alındığını hatırlatan Gülle, konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’ndan destek istediklerini belirtti.

Bu konuda incelemelerde bulunmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ali Coşkun ve ekibinin 3 gün önce adaya geldiğini belirten Gülle, bu ekibin sağlık merkezlerinde temaslarda bulunduğunu söyledi.

Gülle, sağlık hizmetlerinin yeniden yapılandırılmasıyla ve gerekli kadroların oluşturulmasıyla ilgili adımların atıldığı bilgisini de verdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, acil servisler girişlerinde hangi hastanın öncelikli olduğunu saptayıp buna göre hareket edecek personel olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, ilgili birimde bunu saptamayabilecek “triyaj hemşiresi” bulunduğunu ve var olan eksikliklerin giderileceğini söyledi.

Gülle, bu noktada esas sıkıntıyı acil durumu olmadığı halde acile başvuran hastaların yarattığını anlatarak, acildeki yığılmaların önüne geçmek için çocuk acil servisinin devreye sokulduğunu dile getirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.