1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÖZÜM EKONOMİK ZORLUKLARLA BAŞ EDİLMESİNE KATKIDA BULUNABİLİR”
“ÇÖZÜM EKONOMİK ZORLUKLARLA BAŞ EDİLMESİNE KATKIDA BULUNABİLİR”

“ÇÖZÜM EKONOMİK ZORLUKLARLA BAŞ EDİLMESİNE KATKIDA BULUNABİLİR”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, adada çözümün ekonomik zorlukların aşılmasına katkıda bulunabileceğini söyledi. Kiprianu, Euro bölgesinde kalmalarının felaket olduğunu da kaydetti.

A+A-

“TROYKA’NIN ENERJİ REZERVLERİNDE SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTEMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, adada çözümün ekonomik zorlukların aşılmasına katkıda bulunabileceğini söyledi. Kiprianu,  Euro bölgesinde kalmalarının felaket olduğunu da kaydetti.

“Real.gr” isimli internet sitesinde yer alan ve bugün Politis gazetesinde yayımlanan söyleşisinde, Rum kesiminin Euro bölgesinden çıkmasından yana tavır takınan Kiprianu, memorandumun ekonomi ve Rum halkı için felaket olduğunu kaydetti.

Demecinde, Kıbrıs sorununun mevcut koşullar altındaki çözümünün, ekonomik zorlukların göğüslenmesine katkıda bulunabileceğini de dile getiren Kiprianu, herhangi bir çözümü değil; doğru, adil, işlevsel ve yaşayabilir bir çözümü kastettiğini söyledi.

Aynı zamanda büyük bir endişe içerisinde olduklarını ifade eden Kiprianu, Türkiye’nin ekonomik zorlukları çözüm dayatmak için fırsat olarak gördüğünü de savundu. Kiprianu, bundan ötürü, Kıbrıs sorununda yeni bir çabaya girişmeden önce, bazı şeyleri açıklığa kavuşturmaları gerektiğini belirtti.

Kiprianu, çözüm çerçevesinin netleşmesi, üzerinde mutabakata varılan çerçevenin yeniden teyit edilmesi ve Türk tarafının ortaya koyacağı önerilerin üzerinde mutabakata varılmış bu çerçeveye dahil olacağı konusunda taahhütte bulunması gerektiğini belirtti.

ENERJİ

Troyka’nın, Rum kesiminin enerji rezervlerinde söz sahibi olma ihtimalinin kendilerini düşündürmekte olduğunu da anlatan Kiprianu, Troyka’nın sahip olduğu ve hükümete sunduğu metnin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Uluslararası bir şirketin milli zenginlikleri hakkında karar vermek istediğini ifade eden Kiprianu, hükümet ile Troyka arasında basına sızmayan anlaşmalar olup olmamasının kendilerini düşündürdüğünü ekledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.