1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÖZÜM HALA MÜMKÜN... TÜRK TARAFI SÜRÜKLEMELİ”
“ÇÖZÜM HALA MÜMKÜN... TÜRK TARAFI SÜRÜKLEMELİ”

“ÇÖZÜM HALA MÜMKÜN... TÜRK TARAFI SÜRÜKLEMELİ”

Çözüm hala mümkün... Türk tarafı sürüklemeli...

A+A-

“ÇÖZÜM HALA MÜMKÜN... TÜRK TARAFI SÜRÜKLEMELİ”

“TÜRKİYE’DEN ELEKTRİK KONUSU DÜŞÜNÜLMELİ... RUM TARAFI DA YARARLANABİLİR...”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununda  çözümün  gittikçe daha önemli hale geldiğini vurguladı.

Ofisinden verilen bilgiye göre, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan 2. Cumhurbaşkanı Talat,  süreci çözüme ihtiyacı olan Kıbrıs Türk tarafının sürüklemesi gerektiğini,  Rum tarafını işbirliği yapma noktasına getirmek gerektiğini kaydetti.

Bütün olumsuzluklara rağmen çözümün mümkün olduğunu belirten Talat, “Bunun için çok çalışmamız gerekir” dedi.

Talat, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorununda etkileyemeyeceği faktörler olduğu gibi etkileyebileceği hususların da bulunduğuna dikkat çekti.
KTFF-KOP tartışmalarından çıkardığı sonucu “ya çözüm ya çözülme olarak” özetleyen Talat, “Bir yandan uluslararası koşullar sonucu ambargo, öte yandan gözümüzün içine baka baka Türkiye takımları ile Kıbrıs Rum takımlarının işbirliği; yani spor camiamız daha ne kadar dayanacaktı?” diye sordu.

ELEKTRİK ZAMMI

Elektrik zammına da değinen 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat,  elektriğin en önemli girdisinin yakıt olduğunu belirterek,  yapılan en büyük yanlışın;  uluslararası piyasalarda son iki yılda yakıta gelen ciddi artışın elektrik fiyatlarına yansıtılmaması olduğunu, bu yanlış sayesinde borçların biriktiğini ve fiyat artışının kaçınılmaz hale geldiğini  belirtti.

Talat, “Alt tarafı petrolü biz üretmiyor, borsa fiyatından satın alıyoruz. Petrolü sübvanse ederek tüketiciye ulaştıramayacağımıza göre tüketenin ödemesi kuralı işletilecekti” şeklinde konuştu.

Talat, elektrik fiyatının düşürülebilmesi için alternatif enerji kaynaklarının teşvik edilmesi gerektiği üzerinde durdu.

KABLO İLE ELEKTRİK

Talat, Türkiye’de çok daha ucuza üretilebilen elektriğin Kuzey Kıbrıs’a da kablo ile getirilmesinin ciddi ciddi düşünülmesi ve hükümet tarafından projelendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Talat, Türkiye’de 14-18 kuruş olan elektrik enerjisinin maliyetinin KKTC’de 50-60 kuruş olduğunu belirterek,  Türkiye’den elektrik getirilmesinin fiyatları ucuzlatacağı gibi santralden çıkan kirliliğin de önleneceğini belirtti.

Güney Kıbrıs’ta da elektrik fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Talat, Türkiye’den gelecek elektrikten Rum tarafının da yararlanabileceğini, konunun çözüm sürecinde  güven yaratıcı adımlardan birisi olabileceğini kaydetti.

Talat, elektrik enerjisinin devlet kurumlarında hoyratça kullanıldığına işaret ederek,  devlet dairelerinde gereksiz elektrik kullanımına son verilerek tasarruf yapılması çağrısında bulundu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.