1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÖZÜM İSTEMEYEN SÖYLESİN”
“ÇÖZÜM İSTEMEYEN SÖYLESİN”

“ÇÖZÜM İSTEMEYEN SÖYLESİN”

Güney Kıbrıs’taki “Mağusa Belediyesi”nin Başkanı Aleksis Galanos, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’la

A+A-

Güney Kıbrıs’taki “Mağusa Belediyesi”nin Başkanı Aleksis Galanos, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’la yaptıkları ortak açıklamanın önemini düşürmek isteyenler olduğunu belirterek “çözüm istemeyenlerin bunu açıkça söylemeleri” çağrısında bulundu.

Politis ve diğer gazeteler, Galanos’un dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le biraraya geldiğini ve görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Kıbrıs sorunu ve Kayalp’la yapılan açıklamaya değindiğini yazdılar.

Habere göre Galanos, Kayalp’ı “siyasi cesaretinden ötürü” kutladığını belirttiği açıklamasında, kapalı bölge Maraş’ın iadesi konusunda Kayalp’la yaptıkları açıklamayı önemsiz ve değersiz gösterme çabalarının olduğunu vurguladı.

Kayalp’la yapıkları ortak açıklamanın Kıbrıs içine ve dışına yönelik önemli bir mesaj olduğunu vurgulayan Galanos, “Çözüm istemeyenler artık açıkça söylesin” şeklinde konuştu.

Galanos, “ortak açıklamanın çeşitli karar alma merkezlerinde ciddi şekilde dikkate alınacağını ve Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin birlikte yaşayamayacakları efsanesinin aşıldığının altını çizeceklerini” sözlerine ekledi.

Gazete, Anastasiadis’in ise görüşmede çözüm müzakerelerinin başlamasına yönelik çabalar ve sorunlara dair Galanos’a bilgi verdiğini aktardı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.