1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖZÜM SÜRECİ SUÇLAMA OYUNUNA DÖNÜŞTÜ
ÇÖZÜM SÜRECİ SUÇLAMA OYUNUNA DÖNÜŞTÜ

ÇÖZÜM SÜRECİ SUÇLAMA OYUNUNA DÖNÜŞTÜ

KTÖS, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik devam eden sürecin Türkiye’nin izlediği dış siyaset ve görüşme masasında,

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik devam eden sürecin Türkiye’nin izlediği dış siyaset ve görüşme masasında Türkiye’yi temsilen oturanların tutumları sonucu tam bir suçlama oyununa dönüştüğünü iddia etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki AKP Hükümeti’ni eleştirerek,  Kıbrıs sorununda da “bir adım önde olacağız” demekle  samimiyetsizliğin ifade edildiğini;  izlenen siyasetin, Kıbrıs’ta statükonun kalıcılaşmasını sağlayarak, ortaklık devleti olan ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sahip olduğu coğrafyaya ve doğal kaynaklara el koymak olduğunu ileri sürdü

Şener Elcil,  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun  “altı ayda anlaşma, yıl sonunda da barış olacak” söylemleri yaparken, diğer yandan ise “Güzelyurt verilemez, Yeniboğaziçi verilemez, Maraş verilemez” diyerek halkı el altından kışkırtmaya devam ettiğini iddia etti.

Elcil açıklamasında “Şu anda Kıbrıslı Türklerin masada olmadığını gören Kıbrıs Rum tarafı attığı her adımda Türkiye’yi taraf olarak görmektedir. Bu çerçevede Kıbrıslı Rumların ve Türkiye’nin çıkarlarının göz önünde tutulduğu bir süreçte Kıbrıs Türk toplumunun yok oluşu hazırlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.