1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇÖZÜM ÜRETMEK HÜKÜMETİN GÖREVİDİR
ÇÖZÜM ÜRETMEK HÜKÜMETİN GÖREVİDİR

ÇÖZÜM ÜRETMEK HÜKÜMETİN GÖREVİDİR

Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, yeni kurulacak hükümetten, halkı refaha kavuşturmasını istedi

A+A-

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, birlik olarak, kurulacak hükümetten beklentilerini dile getirdi ve “halkı refaha kavuşturacak tedbirleri almak, çözüm üretmek hükümetin görevidir, bunu bekliyoruz” dedi.
   KIBRIS’a, 28 Temmuz erken genel seçimleri sonrası süreci değerlendiren Bedevi, seçimlerde hiçbir partinin tam başarı sergilemediğini belirtti.
   Bedevi, halkın, partilere gösterdiği tepkiye dikkat çekerek, kurulacak hükümetin, eski hükümetlere göre daha dikkatli olmasını, kalıcı yasalar hazırlamasını ve refah düzeyinin yükselmesi için çaba göstermesini beklediklerini ifade etti.

Partiler umduğunu bulamadı
   Ünver Bedevi, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) tek başına iktidar olmak için yola çıktığını ancak 21 milletvekiliğinde kaldığını, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ise tam bir çöküş yaşadığını söyledi.
   Bedevi, Demokrat Parti- Ulusal Güçler’in (DP-UG) UBP’den kopan milletvekilleriyle oyunu yükselttiğini, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin ise hiçbir yol kat etmediğini savundu.
   Eski milletvekillerinin nerdeyse yarısının değiştiğine de vurgu yapan Bedevi, halkın yeni seçilen genç ve dinamik milletvekillerine bir şans verdiğini düşündüğünü ve kurulacak olan hükümetin halk karşısında büyük bir sınavı olacağını söyledi.

Kalıcı yasalar üretilmeli
   Kurulacak olan hükümetten en büyük beklentilerinin, kalıcı yasaların, uzman kişilere danışılarak, kalıcı bir şekilde geçirilmesi olduğunu kaydeden Bedevi, özellikle son zamanlarda gündemde olan “Faiz Yasası”nın dikkatli bir şekilde incelenip ele alınması gerektiğini savundu.
    Bedevi, “gelecek olan hükümetin, sadece ay sonu maaşları ödedik, şükrüler olsun deyip, bunu bir marifet olarak saymaması gerekir.  Kısa ve uzun vadeli çözümler üretmelidir. Ekonomik olarak, daha yukarıya çıkmanın çözümünü bulan bir hükümet istiyoruz. Geçirilecek olan kararlar, milletvekili çok olan partinin verdiği oylarla değil, oy birliğiyle, partizanlık yapılmadan, halkın çıkarları için geçmelidir” dedi.
   Sürekli Türkiye’den gelecek olan parayla halkına şirin görünen bir hükümetten, bu halkın fazla bir beklentisi olmayacağının altını çizen Bedevi, kalıcı bir düzen için kurulacak olan hükümetin, halk için bir şeyler yapmasının zamanının geldiğini söyledi.

kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.