1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÖZÜM UZAK DEĞİL...!”
“ÇÖZÜM UZAK DEĞİL...!”

“ÇÖZÜM UZAK DEĞİL...!”

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşme sonrası;

A+A-

CUMHURBAŞKANI AKINCI SİYASİ PARTİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen CTP, UBP, DP UG ve TDP yetkililerini Kıbrıs müzakere sürecindeki son gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanlığı’nda Müzakereci Özdil Nami'nin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Toplantıda siyasi partilerin yetkililerine, yoğun müzakere süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

OCAKTA MECLİSİ BİLGİLENDİRECEK

Görüşme sonrası basına açıklama yapan siyasi parti yetkilileri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Ocak ayında da Meclis'te milletvekillerini bilgilendireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ise basına açıklamada bulunmadı.

TALAT: “ÇÖZÜM UZAK DEĞİL, İYİ İLERLEME OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın müzakere süreciyle ilgili kendilerini bilgilendirdiğini, kendilerini de görüşlerini sunduğunu belirterek, Kıbrıs'ta çözümün uzak olmadığını, müzakerelerde iyi ilerleme olduğunu düşündüğünü söyledi.

Talat, Kıbrıs sorununu bitirmek için çok çalıştıklarını, beklentilerinin Güney’deki seçimlerden önce çözüme ulaşmak ve birkaç ay içinde referanduma hazır bir anlaşma metninin ortaya çıkması olduğunu ifade etti.

Talat, toplantıyı "çok yararlı" olarak niteledi.

OĞUZ: “ALDIĞIMIZ BİLGİLERİ YETKİLİ ORGANLARDA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Cumhurbaşkanı’ndan müzakere süreciyle ilgili bilgiler aldıklarını, görüş sunduklarını belirterek, bilgilendirmelerin süreceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın yeni yılda da hem siyasi parti başkanlarını, hem de Meclisi Ocak ayında bilgilendireceğini ifade eden Oğuz, görüşmede UBP'nin hassas olduğu noktaları aktardığını, aldıkları bilgileri de parti yetkili organlarına sunup gelinen noktayı değerlendireceklerini kaydetti.

Oğuz, görüşmede müzakerelerle ilgili basında çıkan spekülasyonları da değerlendirdiklerini söyledi.

TAÇOY: “EN ZOR KONU MÜLKİYET”

DP UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da, Kıbrıs meselesinin hangi aşamada olduğu konusunda bilgilendirildiklerini ifade ederek, müzakere sürecinde tüm konular kapatılmadan hiçbir konunun bitmeyeceğini, tüm konuların şu anda açık olduğunu, en zor konunun da mülkiyet olduğunu kaydetti.

Taçoy, Akıncı'nın bu konular hakkında ocak ayında Meclis’te bilgilendirme yapacağını belirterek, toplantıda siyasilerle daha sıkı iş birliği yapılmasını ve burada yapılan değerlendirmelerle müzakerelerin sürdürülmesini istediklerini belirtti.

Taçoy, 2016 yılında müzakerelerin herhangi bir şekilde sonuçlanması ve halkın önünün açılması, geleceğini tayin edebilmesini temenni etti.

ÖZYİĞİT: “TEMPO SÜRERSE BAHARDA REFERANDUM OLABİLİR”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, Cumhurbaşkanı ile yoğun müzakere temposunun değerlendirildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı’nın kendilerine ayrıntılı bilgilendirme yaptığını, somut veriler aktardığını yapıldığını anlattı.

Özyiğit, süreçte olumlu gelişmeler bulunduğunu ifade ederek, sürecin yeni yılda da aynı tempoda sürmesi durumunda baharda referandum olabileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ve sürece destek belirten Özyiğit, Kıbrıs’ta kalıcı barış için desteklerinin süreceğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.