1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÖZÜMDEN SONRA NE OLACAK?”
“ÇÖZÜMDEN SONRA NE OLACAK?”

“ÇÖZÜMDEN SONRA NE OLACAK?”

“Çözümden sonra ne olacak?” ...Olası bir çözüm sonrasında Kıbrıs Türkü’nü neler bekliyor...

A+A-

 

Eski vekil Mehmet Tancer, olası bir çözüm sonrasında Kıbrıs Türkü’nü nelerin beklediğini sorguladı.

Cansu Örmeci’nin sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu olan Tancer, sandığa gidecek seçmenin önce çözümden sonra ne olacağını sorgulaması gerektiğini sonrasında ise oyunu sandığa atmasını istedi. 

“ÇÖZÜMDEN SONRA KKTC KURUMLARININ YAPISI NE OLACAK?” 

‘Çözümden sonra ne olacağım sorusunu herkes kendine bir soracak onan sonra bu seçimde sandığa gidip oy verecek’ diyen Tancer çözümden sonra KKTC yapısının ne olacağını ise şu sözlerle sordu; “ Çözümden sonra KKTC kurumlarının yapısı ne olacak? Bizim kırmızıçizgilerimizin ne olması gerekir. Bizim amme memur hayatımız ne olacak, emeklimizin durumu nasıl olacak, mal rejimi nasıl uygulanacak, AB kuralları mı uygulanacak yoksa olmazsa olmaz kırmızıçizgi delegasyonlarımız mı olacak?” 

“AKINCI’DAN DA KIRMIZI ÇİZGİLER BEKLERİM” 

Tancer, Akıncı’nın da kırmızı çizgilerini açıklamasını şu sözlerle ifade etti; “Ben Sayın Akıncı’dan da kırmızı çizgiler beklerim duymadık hiç Sayın Akıncı’dan bu tarz şeyler. Halkımız karar verirken çözümden sonra başına ne geleceğini bilmeli.”

“ÇÖZÜMDEN SONRA NE OLACAK?” 

‘Ben inanıyorum ki bir iki yıl içerisinde bu çözüm olacak’ diyen Tancer, çözümden sonraki filmin fragmanını ise şimdiden istedi. Tancer sözlerini şöyle sürdürdü; “Peki çözümden sonra ne olacak? Bomba patladıktan sonra ertesi günün filmini ben görmek isterim ki ben oyumu gönül rahatlığı ile vereyim. Kapalı bir kutuya oy vermek akıl karı değildir.” 

“SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENİN DE BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU SAĞ SEÇMENDİR” 

Tancer, sözlerini şöyle tamamladı; “Seçime gitmeyenlerinde oranı bu seçimde önemli. Sandığa gitmeyen seçmenin de büyük çoğunluğu sağ seçmendir. Eğer bunlar sandığa yansırsa durumlar değişik olur. Bu seçim olmak ya da olmamak seçimidir. Çözüm mutlaktır. Bir şekilde çok yakında çözüm olacak. Çözümden sonra ne olacağım sorusunu herkes kendine bir soracak onan sonra bu seçimde sandığa gidip oy verecek. “ 

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.