1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖZÜMSÜZLÜK NEDENİYLE KIBRIS TÜRKLER…
ÇÖZÜMSÜZLÜK NEDENİYLE KIBRIS TÜRKLER…

ÇÖZÜMSÜZLÜK NEDENİYLE KIBRIS TÜRKLER…

Adanın güvenliğinin sağlanması önemli...Kıbrıs Türklerinin toplumsal güvenliği açısından herhangi bir sıkıntı yok... Ancak çözümsüzlük nedeniyle Kıbrıslı Türkler;

A+A-

 

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI ORAMİRAL BÜLENT BOSTANOĞLU’NU KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC’de bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu kabul etti.

Bostanoğlu’na, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşlik etti.

BOSTANOĞLU

Kabulde ilk sözü alan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Barış Harekatı’nın 40. yılı dolayısıyla KKTC’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu yılki törenlerin 40. yıla yakışır bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Adada kalıcı bir barışın tesis edilmesi temennisinde bulunan Bostanoğlu, barışın adanın gerçekleri göz önde bulundurularak yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Adaya en son 10 sene önce geldiğini anlatan Bostanoğlu, bu süre içinde KKTC’nin ekonomisindeki gelişmenin sevindirici olduğuna değindi.

Bostanoğlu, Türkiye’den gelecek içme suyunun KKTC ekonomisini daha da geliştireceğine inanç belirtti.

Adanın güvenliğinin sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Bostanoğlu, Türkiye’nin  geçmişte olduğu gibi, bundan sonra da KKTC’yi her alanda desteklemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Bostanoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Barış Harekatı’ndan bu yana yaklaşık 40 yıl geçtiğini ifade eden Yorancıoğlu, bu 40 yıllık dönemde Kıbrıs Türklerinin toplumsal güvenliği açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Çözümsüzlük nedeniyle Kıbrıs Türklerinin uluslararası hukukun dışında tutulduğuna dikkat çeken Başbakan Yorgancıoğlu, bunun hem Türkiye, hem de Kıbrıs Türk halkına bazı sıkıntılar yarattığını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu devam eden müzakerelere dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği gözetilerek, Rumların hakları kadar, Türklerin de hakkı olacağı bir çözüme erken zamanda ulaşılması için çabaladıklarını kaydetti.

Bu süreçte Türkiye’nin verdiği destek ve Kıbrıslı Türk iş insanlarının ortaya koyduğu üretim kapasitesinin ülke ekonomisinin gelişmesi için itici bir güç oluşturduğunu ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, dünyayla ekonomik bir entegrasyona sahip olunmadığı için, bazı sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Bu bağlamda çözümün öneminin daha da arttığını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, müzakerelerin en kısa zamanda sonuçlanması temennisini yineledi.

Konuşmalar sonunda karşılıklı plaket ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.