1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜM KIBRISLILARIN ZARARINA”
“ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜM KIBRISLILARIN ZARARINA”

“ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜM KIBRISLILARIN ZARARINA”

“ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜM KIBRISLILARIN ZARARINA”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Slovakya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği’nin organizasyonu ile Güney ve Kuzey Kıbrıs’tan siyasi partilerin katılımı ile gerçekleştirilen Ledra Palace toplantılarının askıya alınması talebinin, en az müzakerelerin durması kadar yanlış olduğunu kaydederek, “çözüm masada aranmalı” dedi.

TDP Dışilişkiler Sekreteri Deniz Birinci, yazılı açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in müzakerelere katılımını askıya almasının ardından, DİKO, EDEK ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin de 25 yıldır Ledra Palace’ta gerçekleştirilen siyasi parti toplantılarının askıya alınmasını talep ettikleri yönünde bilgiler geldiğine dikkat çekti ve “Masadan kaçmakla sorun çözülmez, tam tersine sorunlar masada olarak ve karşılıklı tartışarak aşılabilir” ifadelerini kullandı.

Güney’deki üç siyasi partinin talebinin diğer partiler tarafından karşılık bulmamasının umut verici olduğunu belirten Birinci, Ledra Palace toplantılarının planlandığı gibi devam edeceğini ve 22 Ekim’deki olağan toplantının yapılacağını kaydetti.

Deniz Birinci, TDP'nin Ledra Palas toplantılarına verdiği önemin bir göstergesi olarak 22 Ekim’de yapılacak olan ve 3 Rum siyasi partinin katılmamayı düşündükleri toplantıya tam tersine seviye yükselterek, Genel Başkan seviyesinde katılacağını da açıkladı.

“İKİ YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEZ”

TDP’nin “hem Türkiye’nin bölgeye savaş gemisi göndererek taciz edici davranışının, hem de Kıbrıs Rum Liderliği’nin bunu bahane ederek masadan kaçmasının yanlış olduğu” iddiasını hatırlatıp yanlışlıkları defalarca vurguladıklarını belirten Birinci, “İki yanlış bir doğru etmediği gibi, birçok yanlış daha vahim zararlar verebilir” dedi.

Birinci, “Nasıl ki Müzakere Masası’nın durmasının ardından DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş ara bölgede yapılması planlanan Klasik Otomobil Rallisi’nin ertelenmesine taraf oldu, aynı şekilde DİKO'nun geçiş kapılarının kapanması önerisi de yanlıştır” dedi ve bu tür kriz durumlarının her iki taraftaki çözüm karşıtlarına koz verdiğini ifade etti.

Müzakere masasının berhava olmasının ardından, TDP olarak tüm siyasi partilerin üst düzey katılımı ile geçtiğimiz hafta Ledra Palace’ta ‘Olağanüstü Toplantı’ yapılmasını önerdikleri bilgisini de aktaran Birinci, maalesef bu önerilerinin kabul görmediğini kaydetti.

Birinci, Mağusa’ya gerçekleştirilecek Kültür Gezisi’nin ertelenmesinin ise tamamen teknik nedenlere dayandığını, bunun 15 Ekim’de gerçekleştirilen komite toplantısında Slovak Elçi tarafından kendilerine aktarıldığını ifade etti.

“ÇÖZÜMSÜZLÜK TÜM KIBRISLILARIN ZARARINA”

Açıklamasında Kıbrıslı Rumların, Rum Lider Nikos Anastasiades’in müzakerelere katılmayı askıya alma kararını büyük oranda desteklediğini gösteren anket sonuçlarına da değinen Birinci, “Kıbrıs’ta çözümsüz geçen her günün tüm Kıbrıslıların zararına olduğunu Kıbrıslıların artık anlaması gerekir. Müzakere masasının dağıtılarak, çözümün bilinmezliğe itilmesi kimseye fayda sağlamaz” ifadelerini kullandı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.