1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''...ÇÖZÜMÜ LİDERLER, BARIŞI HALKLAR YAPAR”
''...ÇÖZÜMÜ LİDERLER, BARIŞI HALKLAR YAPAR”

''...ÇÖZÜMÜ LİDERLER, BARIŞI HALKLAR YAPAR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, “Çözüm masada barış ise;

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, “Çözüm masada barış ise gönüllerde sağlanır, çözümü liderler, barışı halklar yapar” diyen Siber, toplumların barışa hazırlanması gerektiğini, bunu sağlayacak olanın da iç dinamikler olduğunu söyledi.

Siber, bugün, İstanbul’dan gelen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emekli Büyükelçi Murat Bilhan ve beraberindeki uluslararası ilişkiler üçüncü sınıf öğrencileri ile Cumhuriyet Meclisi eski başkanlarından ve eski başbakanlardan Hakkı Atun’u kabul etti.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emekli Büyükelçi Murat Bilhan, Kıbrıs ile yakın bağları olduğunu, Kıbrıs sorununa ilgi duyduğunu belirtti. Kıbrıs’ın milli bir sorun olduğunu söyleyen Bilhan, öğrencilerin bu konuda bilgi sahibi olmalarını istediklerini kaydetti. Öğrencilerin bu konuda daha detaylı çalışma yapabilmelerine olanak tanımak amacıyla adaya geldiklerini söyleyen Bilhan, Atun ile uzun yıllara dayanan bir tanışıklıkları olduğunu, birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs konusunda gelinen aşama ve “müzakere sürecinin bu kez neden farklı olduğuna” ilişkin bilgi verdi.

Siber, müzakere sürecinin devam ettiğini, 18 ay ara verilen müzakerelerin yeniden başladığı günlerde büyük heyecan yarattığını kaydetti.

Kıbrıs Türk tarafının çözümü arzu eden taraf olduğunu söyleyen Siber, “Kendi ulusal kimliğimizle, uluslararası toplumun parçası olmak istiyoruz. Bu Kıbrıslı Türklerin barışı istemelerinde büyük bir motivasyon sağlıyor” dedi.

Siber, daha sonra maddeler şeklinde müzakere sürecini olumlu yönde etkileyen unsurlarla ilgili bilgi verdi.

Siber, “Barış hedefleniyorsa o zaman toplumların birbirini affetmesini, barışmasını sağlamak gerekiyor” dedi.

Türk tarafının medya ve sivil toplum örgütleriyle barışı dilini daha çok kullanan taraf olduğunu söyleyen Siber, Rum tarafında bu alanda sorun yaşandığını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.