1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇÖZÜMÜN ÖNÜNÜ TIKAYACAK ADIMLAR
ÇÖZÜMÜN ÖNÜNÜ TIKAYACAK ADIMLAR

ÇÖZÜMÜN ÖNÜNÜ TIKAYACAK ADIMLAR

Özkardaş, Kıbrıs’ta çözümün önünü tıkayacak adımların atılmasının “hatalı ve üzücü olduğunu” belirtti.

A+A-

ÖZKARDAŞ: “ÇÖZÜMÜN ÖNÜNÜ TIKAYACAK ADIMLAR HATALI VE ÜZÜCÜ”

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kıbrıs’ta çözümün önünü tıkayacak adımların atılmasının “hatalı ve üzücü olduğunu” belirtti.

Özkardaş, konuyla ilgili açıklamasında, Anastasiadis’in, Türkiye’nin tavrını bahane ettiği içe yönelik siyaset sonucu masadan kalkıp, görüşmeleri de askıya almasının, daha çok taviz koparmaya yönelik alışılagelmiş Rum politikasının bir parçası olduğunu söyledi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Ortak akıl, Rumlardan ve Türklerden oluşacak bir komitenin Kıbrıs bölgesindeki doğal gaz ve petrol sondaj çalışmalarını birlikte yürüterek, doğal gazın çözümü hızlandıran bir unsur olmasını gerektirmektedir. Rum tarafının bu tutumuna rağmen bizlerin sağ duyulu olmamız, gerginliği tetikleyecek tutum ve söylemlerden kaçınmamız ve çözüm sürecini zorlamamız gerekmekte”

Özkardaş, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve uluslararası güçlerin, Rum tarafını “doğal gaz ve petrol kaynaklarının nasıl yönetileceği konusunda iki toplumdan oluşacak teknik bir komitenin birlikte çalışması gerektiği ve çözüme ivme kazandırmak için bunun şart olduğu” konusunda ikna etmesi gerektiğini savundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.