1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇÖZÜMÜN YAKALANMASI GEREK”
“ÇÖZÜMÜN YAKALANMASI GEREK”

“ÇÖZÜMÜN YAKALANMASI GEREK”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, ortak metinle de teyit edilen;

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, ortak metinle de teyit edilen, ulaşılabilir bir çözümün siyasi irade gösterilerek yakalanması gerektiğini vurguladı.

Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs halkının” yıllardır yaşadığı acıların sona ermesi gerektiği görüşünü dile getirerek, orta doğuda ve dünyada yaşanan gelişmeler ve Kıbrıs’taki yeni konjektürün çözümü gerektirdiğini kaydetti.

“Barış, Kıbrıs’a mutlaka gelmeli, bu sefer teğet geçmemelidir” diyen Gökçebel, çözüm ve barışı isteyen, çocuklarının, torunlarının geleceğini bu adada barışın tesis edilmesinde gören Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin kendi kaderlerini belirleyecek çoğunlukta ve güçte olduğunu savundu.

Açıklamasında “İki toplum arasında güven inşa etmek gerekmekte, çözüm sürecini güven geliştirme ve barışın inşasına dönüştürerek adamızda kan ve gözyaşının bir daha akmayacağı barışı tesis etmeliyiz” ifadelerine yer veren Gökçebel, barışın inşasının, sözden öteye geçmesi gerektiğini kaydetti.

Başta hükümetler ve siyasi partilerin, güveni artırmak için kapılardaki geçişlerde kontrolü kaldırarak güven geliştirmeye başlayabilmesi gerektiği görüşünü savunan Gökçebel, şöyle devam etti:

“Barışın inşası, adamızdan milliyetçiliğin, ırkçılığın, şovenizmin ve ötekileştirmenin yok edilmesi demektir. Dayanışmanın, empatinin ve barışın yeşermesi için yeni kurulacak federal devletin yetkileri arasında eğitim mutlaka olmalıdır. Bilimsel, barışçı, çağdaş, herkese eşit bir pedagojik anlayışla ve müfredatlarla eğitim 1960’daki gibi ayrılıkçı değil barışı inşa edecek şekilde ortak olmalıdır. Samimiyetle, liderler barış için, güven için uğraştıklarını göstermelidirler. Çözüm korkunun eseri değil, barışın inşasının başlangıcı olmalıdır.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.