1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CRATOS’A DAVA AÇILDI, PAZAR GÜNÜ EYLEM VAR
CRATOS’A DAVA AÇILDI, PAZAR GÜNÜ EYLEM VAR

CRATOS’A DAVA AÇILDI, PAZAR GÜNÜ EYLEM VAR

Cratos Otel’in denize girişi engellemesi üzerine polise suç duyurusunda da bulunan aktivistler, bugün Girne Mahkemesi’nde Cratos Otel’e karşı dava açtı.

A+A-

Cratos Otel’in denize girişi engellemesi üzerine polise suç duyurusunda da bulunan aktivistler, bugün Girne Mahkemesi’nde Cratos Otel’e karşı dava açtı. Çatalköy Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı’nın da yasadan kaynaklanan denetim yetkisinden dolayı davalı listesine yazıldıkları mahkeme süreci bugün resmen başladı.

AKINCI'YA NASIL SESLENİLMİŞTİ? TIKLAYINIZ

Avukat Özgü Özkul Özyiğit ve Ahmet Said Sayın’ın gönüllü olarak yürüttükleri davada Nazen Şansal ve Yusuf Özgü Sertel davacı oldu. Davayı usul gereği kişiler açmış olsa da amacın, denizlerin tüm halkın olduğunu, mahkeme kanalıyla Cratos Otel’e ve denizleri parselleyenlere göstermek olduğu davacılar tarafından vurgulandı.

Uzun yıllardır plajlarda ve sokakta verilmekte olan “denizler halkındır” mücadelesinde çeşitli hukuki kazanımlar da mevcut. Deniz Kızı Otel ve Escape’in yanı sıra Cratos Otel’e açılmış ve hüküm alınmış bir dava da bulunuyor. 

BURASI KKTC! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yandan hukuk mücadelesi sürerken diğer yandan örgütler Pazar günü saat 14.00’te Cratos Otel’e eylem çağrısı yaptı. Sahillerin parsellenmesine ve halkın haklarının gasbedilmesine karşı çıkan tüm halkın davetli olduğu eylemi Baraka Kültür Merkezi, TDP, BKP, Bağımsızlık Yolu, Biyologlar Derneği, Yeşil Barış Hareketi, Hukukun Üstünlüğü Hareketi, HAS-DER, TDP Gençlik Örgütü ve BKP Gençlik Meclisi düzenliyor.

Baraka

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.