1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG, DOĞANCI VE YEŞİLIRMAK’I ZİYARET ETTİ
CTP-BG, DOĞANCI VE YEŞİLIRMAK’I ZİYARET ETTİ

CTP-BG, DOĞANCI VE YEŞİLIRMAK’I ZİYARET ETTİ

CTP-BG, Doğancı ve Yeşilırmak’ı ziyaret etti. CTP-BG açıklamasına göre, parti yetkilileri köylere ulaşarak hükümetin icraatlarını ve Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki gelişmeleri aktarıyor.

A+A-

CTP-BG, Doğancı ve Yeşilırmak’ı ziyaret etti. CTP-BG açıklamasına göre, parti yetkilileri köylere ulaşarak hükümetin icraatlarını ve Kıbrıs sorununun çözümü yönündeki gelişmeleri aktarıyor.

Ziyarete, CTP Güzelyurt İlçe Örgütü Başkanı Doğan Şahali, bölge milletvekilleri Hüseyin Erçal ve Armağan Candan ile birlikte bazı parti yetkilileri katıldı.

Köylülere seslenen Güzelyurt İlçe Örgütü Başkanı Doğan Şahali, “UBP’nin halka yaptığı kötülüklerin hafızalardan silinmediğini” söyledi. Şahali, “UBP-DP işbirliği ‘yeni Lefkoşalar’, ‘yeni Lefkeler’ yaratmak için mi” diye sordu. “UBP hep fauldür. Ama CTP’nin hata yapma lüksü yoktur” diyen Şahali, herkese eşit hizmet ederek halkı ileri taşımanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi ve  CTP’ye destek çağrısı yaptı.
 
CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal ise yaptığı konuşmada, Meclis çalışmaları ve CTP-DP hükümetinin geçirdiği yasalar hakkında bilgi verdi. Onkoloji Hastanesi’nin ihale aşamasına geldiğini belirten Erçal, çok yakında Güzelyurt – Lefke bölgesinin büyük bir ihtiyacı olan tam donanımlı hastanenin de inşaatına başlanacağını söyledi.

Kıbrıs Sorunu ile ilgili son gelişmeleri anlatmak üzere söz alan CTP Dış İlişkiler Sekreteri ve Güzelyurt milletvekili Armağan Candan, gelişmelerin sorunu çözme konusunda artık sona yaklaşıldığını gösterdiğini söyledi.

“Kıbrıs Türk ve Rum tarafı, Türkiye ve Yunanistan ile ABD, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin tutumlarına bakıldığında, Kıbrıs sorunu ya çözülecek ya da çözülecek” diyen Candan, liderler arasında imzalanan “ortak metin” ile Kıbrıs Sorunu’nun yeni bir safhaya girdiğini vurguladı.

Türk ve Rum tarafının geldiği tıkanıklığı aşmak ve müzakere sürecini başarıya ulaştırmak için herkesin gerekli desteği vermesi gerektiğini söyleyen Candan, CTP’nin çözüm sürecinde her zamanki gibi öncü rol oynayacağını ifade etti ve CTP’nin, müzakere sürecinin yakın takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.