1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG, EIDE’İN ATANMASINDAN MEMNUN
CTP-BG, EIDE’İN ATANMASINDAN MEMNUN

CTP-BG, EIDE’İN ATANMASINDAN MEMNUN

Erk, Ban Ki-moon’un Kıbrıs Özel Danışmanlığı'na Espen Barth Eide'in atanmasından memnun olduklarını belirtti.

A+A-

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un Kıbrıs Özel Danışmanlığı'na Norveçli eski bakan Espen Barth Eide'in atanmasının partileri tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Erk tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Norveçli danışmanın Kıbrıs sorununa katkısı olacağına inanıyor, sürecin BM’nin yardımıyla devam edeceğini görüyoruz. Eylül ayında adamıza gelmesi beklenen Sayın Eide’den beklentimiz, iki liderin BM ölçütlerinde çözüm odaklı masaya oturmalarını sağlamasıdır” denildi.

İLK KEZ AVRUPALI BİR DANIŞMAN

Kırk yılı aşan Kıbrıs sorunu konusunda çalışmalarını sürdüren BM’nin ilk defa Avrupalı bir danışman görevlendirmesi ve bu kişinin Avrupa’da tarafsız bir ülke olan Norveç’ten olmasının da umut verdiğini vurgulayan Erk, Norveç’in Kıbrıs sorununa ilgi duyduğunu ve dış ilişkilerde iyi bir bilgi ve veri tabanına sahip olduğunu bildiklerini ifade etti.

Erk, “Bu nedenle Sayın Eide’in Kıbrıs’ta görevli son danışman olması dileğiyle sürece ivme kazandırmasını bekliyoruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.