1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG GAZİMAĞUSA’DA MİTİNG DÜZENLEDİ
CTP-BG GAZİMAĞUSA’DA MİTİNG DÜZENLEDİ

CTP-BG GAZİMAĞUSA’DA MİTİNG DÜZENLEDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) dün akşam Gazimağusa’da miting düzenledi.

A+A-

CTP-BG’NİN GAZİMAĞUSA, VADİLİ, YENİBOĞAZİÇİ, TATLISU, İNÖNÜ, PAŞAKÖY, AKDOĞAN, BEYARMUDU, SERDARLI VE GEÇİTKALE BELEDİYE BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI DA MİTİNGE KATILDI

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) dün akşam Gazimağusa’da miting düzenledi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Namık Kemal Meydanı’nda düzenlenen mitinge Gazimağusa’nın yanı sıra Vadili, Yeniboğaziçi, Tatlısu, İnönü, Paşaköy, Akdoğan, Beyarmudu, Serdarlı ve Geçitkale Belediye başkanı ve meclis üyesi adayları da katıldı.

Mitingde konuşan Parti Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 29 Haziran seçiminin ülke için önemine işaret ederek, köklü dönüşümleri öngören Anayasa’nın da bugün oylanacağını anımsattı.

Özkan Yorgancıoğlu, çocuk hakları, ticari hayatın düzenlenmesi, yargı sisteminin daha adil, Sayıştaylığınsa daha bağımsız olması için 29 Haziran’da anayasa değişikliğine güçlü bir ‘evet’ denmesi gerektiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, bazı belediyelerin topladıkları vergileri hesapsız şekilde kullandıklarını ifade ederek, mali kaynakları iyi kullanan kişilerin seçilmesinin önemine dikkat çekti, belediye başkanlarının halkın parasını başka amaçlar için kullanılmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

“GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ ÜLKEDEKİ BELEDİYECİLİĞİN ÖNÜCÜSÜ”

CTP-BG’nin Gazimağusa Belediye Başkanı ve Başkan adayı Oktay Kayalp mitingdeki konuşmasında 1994’te enkaz olarak devraldığı belediyeyi yıldızlı belediyeciliğin zirvesine taşıdıklarını söyledi.

Kayalp, Gazimağusa Belediyesi’nin mali yapısı, organizasyonu, hizmet kalitesi ve halka verdiği eşit hizmetle ülkedeki belediyeciliğin öncüsü olduğunu kaydetti.

“DENİZLE KUCAKLAŞAN, ALTYAPISI TAMAMLANMIŞ, YEMYEŞİL BİR MAĞUSA HEDEFİNDEYİZ...”

29 Haziran seçiminin sadece partiler arası bir seçim olmayacağını söyleyen Kayalp, “Bu seçim, belediyeleri çiftlik gibi kullanıp batıran anlayışla, halka eşit hizmet veren yıldızlı belediyecilik anlayışının yarıştığı bir seçim olacak” dedi.

Yeniden göreve gelmeleri halinde genç ve eğitimli ekibiyle Gazimağusa’nın daha ileriye taşınması için çalışacaklarını belirten Kayalp, denizle kucaklaşan, altyapısı tamamlanmış, yemyeşil bir Mağusa hedeflerini anımsattı.

“YAT LİMANI’NI HAYAT GEÇİRECEĞİZ....”

Gazimağusa için projelerine değinen Kayalp, Yat Limanı’nı hayat geçireceğini, Karakol’dan Glapsides’e 3 buçuk kilometrelik kordon boyu ile Mağusa’nın yüzünü denize döndüreceğini, büyük alanları yeşillendirerek kenti yemyeşil yapacaklarını söyledi.

Kentin su altyapısının tamamlandığını, kanalizasyon projesinin Maraş bölgesine de yapılacağını aktaran Oktay Kayalp, Salamis Yolu’nu tekrardan düzenleyerek burasının ülkenin can damarı haline getirileceğini, asfalt çalışmalarının da aynı hızla devam edeceğini söyledi.

“ENGELSİZ YAŞAM KULÜBÜNÜ KURACAĞIZ...”

Kayalp, kanalizasyon suyunun hayvancıların yem üretiminde kullanılmasını sağlanacağını, suriçi bölgesinin turizmin merkezi haline getirmek için projelere devam edeceklerini belirtti.

Maraş MAGEM’in yanına spor salonu şeklinde yan tesisler yapacaklarını anlatan Kayalp, Engelsiz Yaşam Kulübü’nü kuracağını da ifade ederek, “Gazimağusa’yı Akdeniz’in en güzel ve en çok konuşulan kenti yapacağız, sizlere güveniyorum” dedi.

Namık Kemal Meydanı’ndaki mitingde CTP-BG’nin Vadili Belediye Başkan Adayı Hasan Kasap, Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı ve Başkan Adayı Cemal Biren, Paşaköy Belediye Başkan Adayı Mahmut Erden, Akdoğan Belediye Başkan adayı Ahmet Latif, Beyarmudu Belediye Başkan Adayı Sadık Tuver, Serdarlı Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar ve Geçitkale Belediye Başkan Adayı Hasan Öztaş birer konuşma yaptı.

CTP-BG’NİN BAŞKAN ADAYLARI PROJELERİNİ ANLATTI

Vadili Belediye Başkan Adayı Kasap, yola Vadili ve Turunçlu Bölgeleri’ni yıldızlı belediyecilikle tanıştırmak, şeffaf, katılımcı, denk bütçeli bir belediye yaratmak için çıktıklarını ifade etti.

Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı ve Başkan Adayı Biren ise konuşmasında Cittaslow-Yavaşkent özelliğini sadece Kuzey Kıbrıs’a değil, adaya kazandıklarını, bayraklarını uluslararası toplantılarda dalgalandırdıklarını söyledi.

Paşaköy Belediye Başkan Adayı Mahmut Erden, bölgeye Avrupa Birliği standartlarında hizmet vermek için aday olduklarını, göreve gelmeleri halinde Aslanköy’ün, Ulukışla’nın, Kurudere’nin ve Paşaköy’ün yıldızlı hizmet alacağını söyledi.

CTP-BG’nin Akdoğan Belediyesi Başkan adayı Ahmet Latif, Akdoğan’ı çağdaş bir kent haline getirmek için yola çıktıklarını ifade ederek, Yiğitler Bölgesi’nin mezbahasının ıslah edilmesi hedeflerine dikkat çekti.

CTP-BG Beyarmudu Belediye Başkanı Sadık Tuver, mitingdeki konuşmasında projelerini “Alo belediye hattının kurulması, soğuk hava deposu oluşturulması, su kuyularına güneş panelleri kurulması, modern hal binası yapılması, köy kadın kurslarının düzenlenmesi, büyük bir festival yapılması” şeklinde sıraladı.

Serdarlı Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar Pınarlı’ya arıtma tesisi kuracaklarını, Serdarlı’ya girişin ve köy meydanının çağdaş bir görünüme kavuşturulacağını, bisiklet yolları, çocuk parkları, yaşlıların ve gençlerin sosyal hayata katan borçsuz, kurumsal bir belediye yaratacaklarını anlattı.

CTP-BG Geçitkale Belediye Başkan Adayı Hasan Öztaş da konuşmasında, Geçitkale’yi kente dönüştüreceklerini, 2 yıldır yapılmayan çalışan yatırımlarının yapılacağını, çocuklara kreş, okullara bakım yapılacağını belirtti, “Geçitkale’yi yeşilin içinde kültür sanat merkezi haline getireceğiz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.