1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK’İN DEĞERLENDİRMELERİ…
CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK’İN DEĞERLENDİRMELERİ…

CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK’İN DEĞERLENDİRMELERİ…

Kutlay Erk, Anayasa değişikliğinde diğer partilerin de desteğinin gerektiğine dikkat çekti.

A+A-

“DP-UG ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY VERMEZSE HÜKÜMET BOZULMAZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Anayasa değişikliğinde diğer partilerin de desteğinin gerektiğine dikkat çekerek, hükümet ortakları DP-UG’nin Anayasa değişikliğine onay vermemesi halinde hükümetin bozulmayacağını ifade etti.

CTP-BG Genel Sekreteri Erk, böyle bir noktada halkın karşısına çıkıp “Önümüzdeki seçimlerde bize daha çok destek verin ve bu Anayasa’yı değiştirmek için kimseye muhtaç kalmayalım” diyeceklerini açıkladı.
Erk, bundan sonra yapılacak Anayasa değişiklik çalışmalarına geçici 10. madde ve vicdani ret konularını da ekleyeceklerini ifade etti.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter Kutlay Erk gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“HEDEF 14 BELEDİYE VE ÜSTÜ”

Erk,  29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde hedeflerinin 14 belediye ve üstü kazanmak olduğunu, CTP’nin, yönetimindeki 9 belediye ile nüfusun yüzde 65’lik kesimine hizmet verdiklerini, bu rakamı yüzde 75-80’lere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Erk, seçim çalışmalarını mütevazı bir bütçeyle ama en etkili şekilde yürüteceklerini de söyledi.

BIDEN’IN ZİYARETİ

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, müzakere masasındaki liderlerin görüşmeleri sıklaştırılma konusunda isteksiz olduklarını ve bu yüzden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın adaya gelip bu isteksizliğe son vermek amacıyla liderlere “2 haftada bir görüşün” talimatı verdiğini söyledi.

Müzakerelere dışarıdan müdahale yapılmasının kendilerini endişelendirdiğini dile getiren Erk, Biden’ın ziyaretinin en belirgin faydasının görüşmelerin artırılması olduğunu belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın liderlere verdiği mesajın çok net algılanması gerektiğine vurgu yapan Erk, tarafların Maraş ve Gazimağusa Limanı konusunda bir çalışma yapmaları halinde ABD’nin buna katkıda bulunacağını ifade etti.

“DIŞ MÜDAHALE ENDİŞE VERİCİ”

Erk, Biden’ın ziyaretinde Kıbrıslı Türkler ve Rumlar için çok önemli olan doğal gaz konusunda açıklama yapılmamasının ilginç olduğunu ifade etti. Bu konuda ilerleyen günlerde bazı gelişmeler olabileceğinin altını çizen Erk, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinin sadece BM’nin hakemliğinde ilerleyebileceğini kaydetti.

Görüşme masasında yer alan liderlerin isteksizce davrandığını ve bunun da dış müdahaleyi gerektirdiğini belirten Erk, bunun endişe verici olduğunu ifade etti.

AP SEÇİMLERİ: AZINLIK KONUMUNA DÜŞTÜK

Avrupa Parlamentosu seçimlerini de değerlendiren Kutlay Erk,  Kıbrıslı Türklerin AP’ye kendi temsilcilerini ayrı seçme hakkına sahip olduğunu ancak Rum tarafının yaptığı yeni düzenlemeyle Kıbrıslı Türklerin azınlık konumuna düşürüldüğünü söyledi.

Erk, “Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını savunan hiçbir siyasi parti bu düzenlemeye katılmazdı” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.