1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP –BG GÜZELYURT BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN ÖZÇINAR’A TEPKİ
CTP –BG GÜZELYURT BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN ÖZÇINAR’A TEPKİ

CTP –BG GÜZELYURT BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN ÖZÇINAR’A TEPKİ

CTP-BG Güzelyurt Belediye Meclis Üyeleri, Mahmut Özçınar’ın belediyeyi keyfi bir şekilde yönettiğini ileri sürdü.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Güzelyurt Belediye Meclis Üyeleri, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın belediyeyi keyfi bir şekilde yönettiğini ileri sürdü.

Uğur Saygılı, Zühre Civa, Cemal Kaş, Aliye Gilanlıoğulları, Veleddin Taşkent’ten oluşan CTP –BG Güzelyurt Belediye Meclis Üyeleri yaptıkları yazılı açıklamada, bu konuda Sayıştayı, Başsavcıyı ve İçişleri Yerel Yönetimler Müdürlüğü’nü göreve çağırdılar.

Açıklamada, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın, Belediye Meclisi’nde sağladığı çoğunluk nedeniyle muhalefeti hiçe saydığını ve Müdürü ile birlikte her türlü kararı yasalara “uysa” da “uymasa” da alarak yoluna devam ettiği ileri sürüldü 

Son Belediye Meclis toplantısında Mahmut Özçınar’ın istediği kararları çıkartamadığı ve öfkelenerek, kimseye bir şey söylemeden toplantıyı terk ettiği savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“CTP Belediye Meclis Üyeleri olarak Sayın Özçınar’a çok defa yönelttiğimiz sözlü ve yazılı sorulara doğru dürüst bir yanıt alamadık. Gündem yaptığı konularda hiçbir bilgi vermeden bizlerden onay almayı bekleyen Özçınar, bu defa gerekli desteği bulamadı ve istediği kararları geçiremedi.”

2014 yılı sonuna yaklaşılmasına rağmen bugüne kadar yapılan gelir ve gider hesaplarına hiçbir şekilde ulaşılamadığı ifade edilen açıklamada, “2014 yılı Portakal Festivali ile ilgili yapılan harcamaların ne olduğu ortada yok. İhaleler ile ilgili keyfilik sürüyor. Asfaltlama ihalesi durdu. Yağmur suyu drenaj ihalesi durdu. Osmanlı Evi Restorasyon ihalesi durdu. Bu ihaleler ile ilgili sözleşmeler bizlerden gizleniyor. Müteahhitler mi sözleşmeye uymadı, Belediye mi uymadı, belli değil. Şimdi yeni ihale açacağına, bu konularda istediği projeyi istediği müteahhide gayrı yasal bir şekilde vermek istiyor. Yani İhale Tüzüğüne aykırı olarak hareket etmek istiyor” denildi.

2013’te 48 TL’ye alınan çöp bidonlarının iki misli fiyata su faturalarına yansıtıldığı ileri sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Belediyenin alışverişlerini partizanca yaptığı ve Güzelyurt halkının parasını beş-on partiliyle dağıttığı açıkça görülmektedir. Yaklaşık 900 kalem piyasaya borcu bulunan Güzelyurt Belediyesi’nin ciddi bir ödeme zorluğu içerisine gireceği tahmin edilmektedir. Edindiğimiz bilgiye göre bazı çalışanlar sigortasız olarak ve bazı yöneticilerin özel işlerinde çalıştırılmaktadır.”

Açıklamada, “Mahmut Özçınar ve Belediye Müdürü, yasalara uygun davranmaya, Güzelyurt halkının parasını doğru zamanda, doğru yerde ve doğru bir şekilde kullanmaya” davet edildi.

CTP –BG Güzelyurt Belediyesi Meclis üyelerinin hesap verebilir, yasal, şeffaf bir uygulama istediğine işaret edilen açıklamada, amacın Güzelyurt ve köyleri halkına hizmet etmek olduğu vurgulandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.