1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG HEYETİ KAMU-SEN’İ ZİYARET ETTİ
CTP-BG HEYETİ KAMU-SEN’İ ZİYARET ETTİ

CTP-BG HEYETİ KAMU-SEN’İ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sektereteri Kutlay Erk ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet, Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen)’i ziyaret etti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sektereteri Kutlay Erk ve parti yetkililerinden oluşan bir heyet, Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen)’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Erk, yeni yönetim olarak sivil toplum örgütlerine ziyaretleri çerçevesinde bir araya geldikleri sendika yetkilileriyle, ülkenin ana gündemi Kıbrıs konusu yanında iç konular; ülke sorunları, hükümetin karşılaştığı sorunlar, Kıbrıslı Türklerin, sendikaların, çalışanların yaşadığı sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Kamu-Sen’in örgütlü, etkili çalışmalar yapan ve gerek çalışanların gerekse ülkenin ve Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını da düşünerek sendikacılık yapan bir kuruluş olduğunu belirterek çalışmalarında başarılar dileyen Kutlay Erk, sendikaya, iç sorunların çözümündeki katkıları ve Kıbrıs sorununun çözümündeki yaklaşımıyla desteği için de teşekkür etti.

Erk, parti olarak, Demokrat Parti Ulusal Güçler yetkilileriyle yapacakları görüşme nedeniyle sendikaya ziyaretini kısa keseceği için Kamu-Sen yetkililerinden özür diledi.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Genel  Başkanı Mehmet Özkardaş ise, ülkede gelinen aşamada gerek çalışanların gerekse diğer birçok sektörün sorunlar ve sıkıntılar yaşadığını belirterek hükümetin büyük ortağı CTP-BG’den, seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesi yönündeki beklentilerini dile getirdi.

CTP-BG’nin seçim öncesinde sokakta sendikalarla birlikte mücadele verdiğini anımsatan Özkardaş, “ülkede demokrasi, insan hakları, eşitlik  ve sosyal devletin varlığının devamını isteyen bir sendika olarak, bizim de CTP-BG gibi emeğin yanında olan, demokrasiyi savunan bir partiden büyük beklentilerimiz vardı ancak bugün geldiğimiz noktada Kamu-Sen olarak ülkenin yapısal sorunlarında bir değişiklik olmadığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerin maaş ve özlük haklarını yeniden düzenleyen ve “Göç Yasası”olarak anılan yasanın halen yerinde durmasını, eşel mobilin 6 ayda bir yapılmasını, özelleştirmeleri eleştiren Özkardaş,  tüm yolsuzluklarla mücadele edileceği sözünün havada kaldığını, partizanca yapılan bürokrat atamalarının sürdüğünü,  ülkede gıda güvenliği, trafik yol can güvenliğinin olmadığını savunarak bu gelişmelerden üzüntü duyduklarını kaydetti.

“ALIM GÜCÜ YÜZDE 50 AZALDI”

Özkardaş, siyasi partiler ve seçim halkoylaması yasasıyla ilgili sözlerin yerine getirilmediğini de anımsatarak, elektriğe, süte, tüp gaza, akaryakıta yapılan zamlar ile dövizdeki artışın alım gücünü yüzde 50 azalttığını; halkın çoğunun yoksulluk sınırının altında olduğunu; özel sektörde ise sendikasız çalışıldığı için durumun daha da kötü olduğunu ve sektörlerin kötüye gittiğini öne sürdü.

“Bizi tek teselli eden, ülkede çözüm umutlarının yeşermesi” diyen Özkardaş, liderlerin ortak metinde uzlaşmalarını memnuniyetle karşıladıklarını; Kıbrıs’ta her iki halkın da mutlu olacağı, kalıcı bir çözüme ulaşılması için bundan sonra da ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı’ndan, müzekereci heyetinin daha da güçlendirilmesi yönünde talepte bulunan Özkardaş, ortak mutabakat metninin altının çok iyi doldurulması gerektiği; aykırı görüşlere de ihtiyaç olabileceği görüşünü  belirterek “artık bu ülkede kimseyi ötekileştirmeden, insanların endişelerini hoşgörüyle dikkate alarak gidermeye bakılması gerektiğini” söyledi.

Özkardaş, çözüm istenci yönünde, ilgili uluslararası taraflarla girişimlerde bulunarak aktif rol almaları için sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere çağrı da yaptı.

CTP-BG’DEN BEKLENTİLER...

Özkardaş, CTP-BG’den, seçim öncesi verilen sözlerin, özellikle “Göç Yasası”nın yeniden gözden geçirilmesi, örgütlenmeyi artırma yönündeki önerilerinin de dikkate alınarak sendika ve sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi, yolsuzlukların üzerine gidilmesi, vergi adaletinin ve toplumsal uzlaşının sağlanması yönünde ciddi beklentileri olduğunu ifade etti.

TAK

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.