1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG HEYETİ KTHY ÇADIRINI ZİYARET EDEREK ÇALIŞANLARA DESTEK BELİRTTİ
CTP-BG HEYETİ KTHY ÇADIRINI ZİYARET EDEREK ÇALIŞANLARA DESTEK BELİRTTİ

CTP-BG HEYETİ KTHY ÇADIRINI ZİYARET EDEREK ÇALIŞANLARA DESTEK BELİRTTİ

Kutlay Erk, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) 64 eski çalışanının iş sorununu çözmekle mükellef olduklarını ve

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi–Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) 64 eski çalışanının iş sorununu çözmekle mükellef olduklarını ve bunun için çözüm arayışlarının sürdüğünü kaydetti.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün, KTHY binası önünde çadır kuran 64 çalışanı ziyaret etti.

Erk, “2007 yılında yapılan protokolle çalışanların bir kısmı CAS şirketine aktarıldı, 2010 yılında KTHY iflas ettikten sonra bir kısım çalışan devlete aktarıldı. Ancak CAS’a aktarılan çalışanlara aynı şartlar sunulmadı ve protokole uyulmadı” ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı da eleştiren Erk, işsiz kalan 64 çalışanın “haksızlığa uğradığını”, hükümetin büyük ortağı olarak çalışanlara sahip çıkacaklarını belirtti.

“BU HATAYI DÜZELTMEKLE MÜKELLEFİZ”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ortada bir hata olduğunu ve bu hatayı düzeltmeleri gerektiğini belirterek şöyle dedi:

“Bugünkü durumun sorumluları aslında KTHY’yi batıranlardır. Onların yaptığı hatayı CTP-BG düzeltecek. Bize geçmişte vicdan dersi vermeye kalkanlar, vicdanlarını tüketti mi? Emekçinin iş güvencesinin kimsenin politik oyuncağı olmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. 64 çalışana işinin ve aşının iadesi için CTP olarak her türlü desteği vereceğiz”

CTP-BG Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün de çalışanlara birlik olma çağrısı yaptı.

2007 yılında imzalanan protokolle KTHY’den 64 kişinin CAS şirketine aktarıldığını anımsatan Düzgün, bu çalışanların haklarını aradıklarını, verilen mücadelenin sinirlerde yıpranmaya yol açabileceğini, ancak çalışanların dışarıdan gelebilecek provokatif yaklaşımlara karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.