1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CTP-BG, “İLERİCİ İTTİFAK”A İMZA ATTI
CTP-BG, “İLERİCİ İTTİFAK”A İMZA ATTI

CTP-BG, “İLERİCİ İTTİFAK”A İMZA ATTI

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) 70 ülkeden sosyalist ve sosyal demokrat parti temsilcilerinin katıldığı İlerici İttifak’ın Kuruluş Bildirgesinin imzalandığı konferansa kurucu üye olarak katıldı.

A+A-

Almanya’nın Leipzig şehrinde 22 Mayıs’ta gerçekleşen İlerici İttifak Kuruluş Konferansı’na CTP-BG adına CTP Parti Meclisi ve Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Armağan Candan imza attı.

CTP-BG’den verilen bilgiye göre, İlerici İttifak’ın başlıca ilkeleri, “demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliğiyle mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi” olarak belirlendi. İlerici İttifak ağına dahil olan siyasi partiler, partilerin yapısı ve organizasyonu, seçimlerin yönetilmesi, seçim kampanyaları ve küresel politikaların geliştirilmesinde bilgi paylaşımında bulunacak.

CANDAN’IN DİĞER TEMASLARI

CTP temsilcisi Armağan Candan, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ve Yunanistan Sosyalist Partisi’nin (PASOK) lideri Evangelos Venizelos ile görüştü. Candan, Leipzig’de bulunan Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye ana muhalefet Cumhuriyetçi Halk Partisi temsilcisi Ercan Karakaş ile de görüşme fırsatı bulundu.

Konferansa, Meksika, İngiltere, İsveç, ABD, İspanya, İsrail, Arjantin, Hollanda, Avustralya, Güney Afrika, Fransa ve Filistin’den parti liderlerinin yanı sıra, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda da katıldı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.