1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CTP-BG, KTÖS’Ü ZİYARET ETTİ
CTP-BG, KTÖS’Ü ZİYARET ETTİ

CTP-BG, KTÖS’Ü ZİYARET ETTİ

AZGIN: “28 TEMMUZ SEÇİMLERİ, KLASİK SEÇİMLER ÖTESİNDE, TAMAMIYLA DÖNÜŞTÜRÜCÜ VE REFORMİST BİR HÜKÜMETİN GELMESİNİ ELZEM KILIYOR”

A+A-

VAROĞLU: “BU SÜREÇTE, GEÇMİŞTE YAŞANANLARIN  DA SORGULANMASI VE GELECEĞE DÖNÜK AÇILIMLARIN GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa İlçe yetkilileri ile milletvekili adaylarından oluşan bir heyet bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret ederek, sendika yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarette konuşan CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, ülke siyasetinin dejenere olduğu ve rüşvet iddialarıyla sarsıldığı bir dönemden geçildiğini ve ekonomik çöküşle kültürel yozlaşma gibi sorunlar yaşandığını söyledi. Azgın, “28 Temmuz seçimleri, klasik seçimler ötesinde, tamamıyla  dönüştürücü ve reformist bir hükümetin gelmesini elzem kılıyor” dedi.

Birçok yapının çöktüğünü ve bu yapı içerisinde ciddi dönüşümler gerçekleştirilmesi  gerektiğini söyleyen Azgın, bunun bilincinde olduklarını belirterek,  gerek seçim öncesi, gerekse sonrasında bu anlayışla hareket edilmesinin gerekliliği üzerinde durdu.

Bu süreçte KTÖS’le daha yakın bir ilişki kurulması için köprü olmak istediklerini de ifade eden Azgın, köklü reformlar yapılırken sivil toplum örgütlerinin görüş ve eleştirilerinin önemli olduğu düşüncesini dile getirdi.

Azgın “KTÖS’ün, demokratik  kitle örgütü tanımını tam karşılayan eylemleri, pratiğiyle bu dönüştürücü ve reformist hükümet çalışmalarına destek vermesi gerekiyor” dedi.

Mutlu Azgın, seçim vesilesiyle de, partisinin ortaya koyduğu görüş ve düşünceler çerçevesinde sendikanın  eleştiri ve önerilerini almak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

VAROĞLU

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu ise, “zorlu” diye nitelendirdiği yeni bir seçim sürecine girildiğine işaret ederek, bir takım olayların gündeme gelerek, geçmişte yaşananların  sorgulanması ve geleceğe dönük açılımların gerçekleşmesini istediklerini vurguladı.

Bu ülkeye sahip çıkılmasının gerekliliği üzerinde duran Varoğlu, çözüme ve barışa yönelik adımların da atılması gerektiğini kaydetti.

CTP ile bu konularda örtüştükleri pek çok nokta ve yürüttükleri ortak mücadeleler  bulunduğunu söyleyen Varoğlu, ülkeye sahip çıkmak adına bu mücadelenin her alanda verilmesi gerektiği ifade etti.

Varoğlu, “Bu süreçte ortaya konulan plan ve programlara bakarak, Kıbrıslı Türkler adada nasıl kalıcı olabilir, gençlerini bu adada nasıl tutabilir, bu adaya nasıl sahip çıkabilir, bunlara bakarak, bir mesaj vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Güven Varoğlu, partinin aday profilinde gözlemledikleri gençleştirmeden duydukları memnuniyeti de dile getirerek, adaylara başarı diledi.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, CTP’yle ilişkilerinin tarihsel gerçeklere dayandığını belirterek, 1985 yılında “Anayasa’ya Hayır” kampanyası çerçevesinde yürüttükleri ortak mücadeleyi anımsattı.

Parti yetkilileri ve adaylara hitaben “zor bir göreve soyundunuz” diyen Elcil, “Demokratik anlamda seçimlerin yapılmasının koşullarının ne derece olduğuyla ilgili ciddi spekülasyonlar, söylemler vardır” dedi.

Elcil, ülkede demokrasi ve insan haklarına saygının tam anlamıyla gerçekleşmesi için de bazı değişiklikler gerektiğini belirterek, “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağı açtığı gerekçesiyle tutuklanan  vatandaşın hükümetin girişimleriyle serbest bırakılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi ve teşekkür etti.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.