1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG PARTİ MECLİSİ TOPLANACAK
CTP-BG PARTİ MECLİSİ TOPLANACAK

CTP-BG PARTİ MECLİSİ TOPLANACAK

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) yürüttüğü koalisyon görüşmelerinde gözler, Parti Meclisi toplantısına çevrildi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG) yürüttüğü koalisyon görüşmelerinde gözler, Parti Meclisi toplantısına çevrildi.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun 15 Ağustos’ta hükümeti kurma görevini almasının üzerinden 10 gün geçti.

CTP-BG heyeti, bu süre içinde Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile koalisyon oluşumuna yönelik bir dizi görüşme gerçekleştirdi ancak “program üzerinde büyük ölçüde uzlaşı” sağlanmasına rağmen, bakanlıkların dağılımında yaşanan kriz görüşmeleri sonuçsuz bıraktı.

CTP BG, Cuma akşamı 5 ilçede yapılan genişletilmiş İlçe Meclisi toplantılarında gelinen aşamayı tabanı ile değerlendirdi.

Toplantılarda çıkan sonuç bu akşam saat 19.30’da toplanacak Parti Meclisi’nde ele alınacak.

CTP-BG Parti Meclisi, hükümeti kurma konusunda Cuma gününe kadar süresi bulunan Parti Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’na bundan sonra izleyeceği yolun haritasını belirleyecek.

Bu durumda Cumhuriyetçi Türk Partisi –Birleşik Güçler Parti Meclisi’nin önünde birden fazla seçenek bulunuyor.

Koalisyon arayışları çerçevesinde Demokrat Parti Ulusal Güçler ile yeni bir deneme yapılması; UBP ile koalisyon arayışına gidilmesi veya hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanı’na iade edilmesi seçenekler arasında.

Bu arada, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in koalisyon için bir süre görüştüğü Demokrat Parti Ulusal Güçler’de sessiz bir bekleyiş hâkim.

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Cumhuriyetçi Türk Partisi –Birleşik Güçler Parti Meclisi’nin vereceği kararı bekliyor.

Parti Genel Sekreteri Bengü Şonya, konuya ilişkin son açıklamasında Cuma günü sundukları ve basınla da paylaşılan önerilerine karşılık, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’den herhangi bir yanıt gelmediğini söyledi.
Gelebilecek karşı önerilerin parti içerisinde değerlendirileceğini aktaran Şonya, partisinin önerisinin ortada durduğunu, buna alternatif öneri gelmediği sürece adım atamayacaklarını kaydetti.

Öte yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) de kendi içinde değerlendirmeler yapıyor.

UBP Meclis grubu bugün 31 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan Olağanüstü Kurultay gündemiyle toplanıyor.

Parti Genel Başkanı İrsen Küçük’ün de katılacağı genişletilmiş Meclis Grubu toplantısında olası koalisyon teklifi ve önerilerinin de değerlendirileceği öğrenildi.

UBP’nin genişletilmiş Parti Meclisi toplantısı öğle saatlerinde yapılacak.

BRTK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.