1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG, REFERANDUMDA “EVET” ÇAĞRISI YAPTI
CTP-BG, REFERANDUMDA “EVET” ÇAĞRISI YAPTI

CTP-BG, REFERANDUMDA “EVET” ÇAĞRISI YAPTI

29 Haziran’da yapılacak referandumda gündemde olan Anayasa’nın 22 maddesindeki değişiklik önerilerine “evet” oyuyla destek belirtmeleri çağrısında bundu;

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG),  tüm partililere ve yurttaşlara 29 Haziran’da yapılacak referandumda gündemde olan Anayasa’nın  22 maddesindeki değişiklik önerilerine “evet” oyuyla destek belirtmeleri çağrısında bundu.

CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, değişikliklerle “pek çok toplumsal kazanım yaşanacağı” kaydedildi.

Açıklamada, 29 Haziran Genel Yerel Seçimleri ile birlikte bir de Anayasa değişikliği referandumu yapılacağı, 1985 yılında yürürlüğe giren mevcut Anayasa’nın CTP’nin insan hakları, demokrasi ve özgürlük ilkeleri ile çelişen unsurları bulunduğu dolayısıyla değiştirilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, CTP’nin gelinen aşamada 28 Temmuz 2013 Erken Genel Seçimleri sonrasında oluşan Meclis’in üzerinde mutabakata vardığı şekliyle Anayasa’nın 22 maddesinde gündeme gelen değişiklikleri toplum açısından bir şans olarak nitelendirdiği bildirildi.

Açıklamada, “Partimize göre, toplumumuzda son yıllarda oluşan değişim iradesi neticesinde gündeme gelen söz konusu değişikliklerle pek çok toplumsal kazanım yaşanacaktır. Gündemdeki değişiklikler, gerek yargı sistemindeki tıkanıklıkları aşmaya dönük çabalar açısından, gerekse yurttaşlarımızın devletle ilişkilerinde demokratik haklarının kalıcılaştırılması yönünde olumlu bir içeriğe sahiptir. Bu değişikliklerin hiçbirisi partimizin temel hedef ve ilkeleri ile çelişmemektedir” ifadesi kullanıldı.

CTP’nin başta sivilleşme ve demokratikleşme yönündeki değişikliklerin tümünün hayat bulabilmesi ve özünde kısıtlamaları değil özgürlükleri tanımlayacak özgürlükçü bir Anayasa için her alanda siyasal mücadelesini sürdüreceği de belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.