1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG TÜZÜK KURULTAYI
CTP-BG TÜZÜK KURULTAYI

CTP-BG TÜZÜK KURULTAYI

CTP-BG Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün, partinin mevcut tüzüğünün,

A+A-

DÜZGÜN: “KURUMSAL BİR YAPI, SİYASET ÜRETEN, BELGEYE, BİLİME, ARAŞTIRMAYA DAYALI BİR MEKANİZMA KURMAK İSTİYORUZ”

“TOPLUM BÜTÜNÜNE YARAR SAĞLAYACAK İNSANLARI SİYASETE KAZANDIRMAK GEREK”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler(CTP-BG) Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün, partinin mevcut tüzüğünün, Toplum bütününe yarar sağlayacak insanları siyasete kazandırma konusunda yetersiz olduğunu belirtti.

Niyazi Düzgün, CTP-BG  Basın Bürosu aracılığıyla 12 Ekim’de yer alacak kurultayda ele alınacak parti tüzüğü ve değişiklikler hakkında açıklama yaptı.

Düzgün, Tüzük Kurultayı’nda onaya sunulacak tüzüğün ülke siyasetine örnek olacak bir çalışma olduğuna inandığını belirtti.

22’nci Kurultay’da partiyi yeniden yapılandırma kararı aldıklarını anımsatan Düzgün, iki yıldan beridir yeni tüzük üzerinde çalışmakta olduklarını belirten Niyazi Düzgün, “Kurumsal bir yapı, siyaset üreten, belgeye, bilime, araştırmaya dayalı bir mekanizma kurmak istiyoruz” dedi.

Tüzüğü hazırlarken yabancı dışındaki siyasi partilerin yapılarına da bakıldığını kaydeden Düzgün, mevcut tüzüğün “günün ihtiyaçlarına cevap vermediğini, üye yapısında kesinlikle felsefe değişimine gidilmesi gerektiğini” kaydetti.

Bir bireyin partiye üye olurken hedefinin kişisel çıkar sağlamak değil, toplumun demokratik, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi için siyasal mücadele yapma olması gerektiğini dile getiren Düzgün, ülkedeki sağ partilerin üye yapılarının şu an bu şekilde olduğunu, liberal kültürün insanları bireyselleştirdiğini ve insanların toplumsal gelişim yerine bireysel yarar peşine düştüğünü savundu.

Partideki Birleşik Güçler (BG) konseptinin partiye iyi bir ivme kazandırdığını belirten Düzgün, yeni tüzükte BG konseptinin nasıl olacağının da düzenlendiğini belirtti.

Toplum bütününe yarar sağlayacak insanları siyasete kazandırmak gerektiğini ifade eden Düzgün, şimdiki tüzüğün yeterince cevap vermediğini ve bu konuda yeni açılımlar olacağını vurguladı.

CTP-BG’nin liberalleştiğine yönelik düşüncelere de atıfta bulunan Niyazi Düzgün, partinin tüzüğünde sosyalizmin görüş felsefesi olarak benimsendiğini ve farklı bir akımın söz konusu olmadığını söyledi.

Tüzük Kurultayı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkileyebileceğine dair görüşün bazı kesimlerde hakim olduğunu fakat Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tek aday üzerinden yapıldığı için Tüzük Kurultayı’nın bu seçimleri etkilemesinin mümkün olmadığını kaydeden Düzgün, bu konuda rahat olduklarını ve belirlenen tarihte Tüzük Kurultayı’nın yapılacağını duyurdu.

Özellikle yerel seçimlerin ardından parti üyelerinin sosyal medyada “haddini aşan” eleştirilerde bulunduklarını anlatan Düzgün, bu tarz konuşmaları yapanların disipline sevk edileceklerini söyledi.

Tüzük değişiklikleri arasında bir parti üyesinin en çok üç dönem milletvekili ile belediye başkanı olarak görev yapabilmesinin de bulunduğunu kaydeden Düzgün, Ülkedeki siyaset kalitesini artırmak için Siyaset Akademisi kuracaklarını da kaydetti.

Düzgün, “Siyasetin yenilenip ruh kazanması gerekir. Amaç partiyi yapılandırıp kurumsallaştırmak ve ileriye taşımaktır. Bunun tartışılması bile topluma yarar getirir” dedi.

Tüzük değişiklikleri arasında “parti ilkelerinin” de bulunduğunu kaydeden Düzgün, amaçlarının tüzüğü günün koşullarına göre düzenlemek olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.