1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG VE AKEL GENEL SEKRETERLERİ DÜN BİR ARAYA GELDİ
CTP-BG VE AKEL GENEL SEKRETERLERİ DÜN BİR ARAYA GELDİ

CTP-BG VE AKEL GENEL SEKRETERLERİ DÜN BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk,ana muhalefet Emekçi Halkın Partisi(AKEL) Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile görüştü.

A+A-

ERK, İKİ TARAFIN DA BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAMASI İÇİN KARŞILIKLI OLARAK ÇALIŞMA YAPMALARI GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ

 Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler(CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Güney Lefkoşa’da ana muhalefet Emekçi Halkın Partisi(AKEL) Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile son günlerde Kıbrıs müzakereleriyle ilgili yaşanan gelişmeleri görüştü.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, AKEL Genel Merkezi’nde dün yer alan bir saatlik görüşmede yaptığı konuşmada, “Kıbrıs’ın kuzeyindeki çözüm güçleri olarak” Annan Planı döneminde sadece adanın kuzeyinde çalışma yaptıklarını, Güney Kıbrıs’ta herhangi bir çaba sarf etmediklerini, bu sayede de iki tarafın birbirini anlamadan bir anda kendilerini referandumda bulduğunu belirtti.

Gelinen aşamada iki tarafın da birbirini daha iyi anlaması için karşılıklı olarak çalışma yapmaları gerektiğine işaret eden Erk, Kıbrıs’ın güneyindeki sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, medya kuruluşları, sanayi ve ticaret odalarını ziyaret etmek için çalışma başlattıklarını kaydetti.

1 Mayıs kutlamalarının bu yıl ortak yapılmasından duydukları memnuniyeti de dile getiren CTP-BG Genel Sekreteri Erk, Kıbrıslı Türkler ve Rumların ortak bir vatanda ortak yaşamak istiyorlarsa geleceklerinin de ortaklaşa kurulması gerektiğini belirtti.

“Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs görüşmelerinden sonuç çıkaracağına inanmadıklarını” ifade eden Erk, Eroğlu’nun, Anastasiadis’ten tek farkının Anastasiadis’in görüşmeci ekibine her partiden bir temsilci katması, Eroğlu’nun ise kendi ekibini kurması olduğunu savundu.

Kutlay Erk, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades’in müzakerelere İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile eski Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’ın bıraktığı yerden devam etmeye yanaşmadığını ve uzlaşılan konuları bir kez daha gündeme getirdiğini iddia etti.

Uzlaşılan konuların yeniden gündeme gelmesinde Anastasiadis’in büyük payı olduğunu iddia eden Erk, bu sayede Anastasiadis’in görüşmeleri uzatma konusunda Cumhurbaşkanı Eroğlu’na zemin hazırladığını savundu.

“HAFTADA BİR KEZ GÖRÜŞEREK ÇÖZÜLMEZ”

Kıbrıs sorununun müzakerecilerin haftada bir görüşmesiyle çözülemeyeceğini ileri süren Kutlay Erk, müzakerelerden erken sonuç alınmak isteniyorsa birden fazla görüşme yapılmasının şart olduğunu savundu.

CTP-BG Genel Sekreteri Erk, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin görüşmecilere yardımcı olabilmek adına iki tarafta da çalışma sürdürmeleri gerektiğini bu konuda CTP-BG ve AKEL’e büyük görev düştüğünü söyledi.

Erk’in heyetinde CTP-BG Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün, Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Ali Gulle, Dışilişkiler Sekreteri Armağan Candan yer aldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.