1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG “YILDIZLI BELEDİYECİLİK” HEDEFİNİ ANLATTI
CTP-BG “YILDIZLI BELEDİYECİLİK” HEDEFİNİ ANLATTI

CTP-BG “YILDIZLI BELEDİYECİLİK” HEDEFİNİ ANLATTI

CTP-BG, yerel seçimlere yönelik “Yıldızlı Belediyecilik” hedefini bugün düzenlediği basın toplantısında anlattı.

A+A-

ERK: “BATIK BELEDİYELERİN HEPSİNİ ALIRIZ... GEÇMİŞTE ALDIĞIMIZ BELEDİYELERİ BATIK DURUMDAN DÜZLÜĞE ÇIKARDIK”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) yerel seçimlere yönelik “Yıldızlı Belediyecilik” hedefini bugün düzenlediği basın toplantısında anlattı.

CTP-BG Genel Merkezi’ndeki basın toplantısına CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP-BG Milletvekili Birikim Özgür, CTP-BG Yerel Yönetimler Sekreteri Hakan Kuntay ile Örgüt Sekreteri Niyazi Düzgün katıldı.

ERK

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, yerel seçimler için resmi kampanyanın başlangıç günü olmasına işaret ederek, bugün 5 ilçede partililerin pankart açma ve halkı selamlama eylemlerini başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Belediyecilikte hem mecliste yapılan yeniliklerle, hem de günlük hayatı etkileyen hizmetler açısından CTP’nin ülkedeki belediyecilik anlayışını en üst noktaya çıkardığını kaydeden Erk, CTP’nin bugüne kadar yönettiği belediyelerde temel ödevlerini yerine getirmenin yanı sıra çağdaş belediyecilik alanında diğer hizmetleri de sunduğunu açıkladı.

19 beldede halkın temel belediyecilik hizmetlerini dahi alamadığını kaydeden Erk, son 4 yılda CTP’ye ait olmayan birçok belediyede çöküş yaşandığını söyledi. Erk, batık belediyeleri alacaklarından emin olduklarını belirterek, geçmişte aldıkları belediyeleri batık durumdan düzlüğe çıkardıklarına işaret etti.

Erk, halkın en iyi hizmeti almasını hedeflediklerini söyleyerek, en kaliteli hizmeti, en ekonomik şekilde vermeye çalışacaklarını kaydetti.

Kutlay Erk, çevreye duyarlı, düzeyli, rakiplerine saygı duyan ve seçmene örnek adayların yarıştığı bir seçim olmasını ve kazanan adayların halka “yıldızlı belediyeciliğe” uzanan hizmetler getirmesini diledi.

KUNTAY

CTP-BG Yerel Yönetimler Sekreteri Hakan Kuntay da, CTP’nin yerel yönetimlerde bir marka olduğunu ortaya koyduğunu ifade ederek, “yıldızın” bir başarı sembolü ve onaylanmış belli kriterleri yakalamış olmanın simgesi olduğunu söyledi.

Her yerel yönetimin, bir yıldız zihniyetinde, belli standartlara ulaşmayı ve belediyeciliğin standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen Kuntay, yerel yönetimlerde denk bütçe, hesap verebilirlik ve şeffaflığı getirmeyi istediklerini ifade etti.

Kuntay, halkı Lefkoşa Sarayönü’nde yapılacak bu akşamki aday tanıtımına da davet etti.

“NEDEN TEK YILDIZ?”

Basın mensuplarının “neden logonuzda tek yıldız var, halkın hakkı 5 yıldızlı belediyecilik ve belediyeler değil mi” sorusuna Kutlay Erk, “Mavi Bayraklı” otelleri örnek gösterdi ve kaliteli deniz suyu ve plajlara sahip otellere bir kere mavi bayrak verildiğini söyledi.

Hakan Kuntay da aynı soruya CTP’li belediyelerin gerçekleştirdiği Gazimağusa’da “MAGEM”, Gönyeli’de “Gönyeli Sosyal Aktiviteler Merkezi (SAM)”, Yeni Boğaziçi’nin “Citta Slow” ve Akıncılar Köy Meydanı projeleri gibi projeleri örnek gösterdi  ve bu tip başarılı projelere imza atan belediyelerin “yıldızlı” olarak nitelenebileceğini söyledi.

ÖZGÜR

CTP Milletvekili Birikim Özgür de belediyecilikte belli bir standart yakalanmış, gelişmiş bir mali yapı oluşturulmuş ve istikrar yakalanmışsa, bu belediyelerin “yıldızlı belediye” olabileceğini kaydetti.

Özgür, sadece seçimlerde değil, seçim sonrasında da belediyeciliğin AB standartlarındaki düzeye çıkarılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.