1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG’DE İSTİFA
CTP-BG’DE İSTİFA

CTP-BG’DE İSTİFA

CTP-BG’de istifa

A+A-

CTP-BG Girne milletvekili Abbas Sınay, partisinden istifa ettiğine yönelik yazıyı Cumhuriyet Meclisi’ne sundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’de (CTP-BG) bir süredir devam eden tartışmaların ardından yeni bir kriz patlak verdi.
CTP-BG Girne milletvekili Abbas Sınay, partisinden istifa mektubunu Cumhuriyet Meclisi’ne sundu.
Sınay’ın bu sabah bir basın toplantısı düzenleyerek istifa kararının sebeplerini açıklayacağı öne sürülürken, CTP-BG yönetimi dün gün boyunca sessizliğini korudu.
KIBRIS muhabirinin görüşüne başvurduğu bazı parti yetkililerine göre, Sınay, CTP-BG merkezine veya Girne İlçesi’ne herhangi bir istifa mektubu sunmadı.

“Mutsuzdu”
   Parti Yönetim Kurulu’ndan bir kaynak, KIBRIS’a verdiği bilgide, Sınay’ın uzun zamandır mutsuz olduğunu, bunu gidermek için çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.
CTP’ye yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ise,  bir süreden beridir parti içinde yaşanan sıkıntıların yanı sıra Sınay’ın sağlık konularından pasifize edildiği gerekçesiyle tepkisi vardı.
Sınay’ın sağlık konularında atmak istediği adımların engellendiği ve fikirlerinin dikkate alınmadığı için partisinden istifa noktasına geldiği öne sürüldü.

Parti yönetimi vazgeçirmeye çalıştı
   CTP Genel Merkezi, Sınay’ın kararının ardından harekete geçti.
Edinilen bilgilere göre, parti merkez yönetimi Sınay’ı istifadan vazgeçirmeye çalıştı ancak dün için başarılı olamadı. Sınay’ın istifasını resmen partiye sunması ve kabul edilmesi halinde, bağımsız milletvekilliği dönemi yeni meclis döneminde başlayacak.

Eminağa: Resmi bilgi yok
   CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, konuyla ilgili resmi bilgisi olmadığını ancak sıkıntıların ortada olduğunu dile getirdi.
Sınay’ın kendisine herhangi bir şey aktarmadığını da ifade eden Eminağa, “Sıkıntıların ne olduğunu kamuoyu biliyor. Ancak şu ana kadar resmi bilgi yok. Durum netleşince, gerekeni söyleriz” dedi.

Yeni dönemde CTP bir eksik
Sınay’ın istifasıyla, Cumhuriyet Meclisi’ndeki denge de değişecek. Şu anda 21 milletvekili olan CTP-BG’nin vekil sayısı 20’ye düşecek.

Abbas Sınay kimdir?
   1957 yılında Baf’da doğdu. 1981 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  Kulak Boğaz Burun dalında uzmanlık ihtisası yaptı. 1990-2003 yılları arasında Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak Girne Akçiçek Hastanesi’nde görev yapmıştır. Halen CTP Girne Milletvekilidir. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce biliyor.

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.