1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-BG’NİN 26 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADAYLIK BAŞVURULARINI YAPTI
CTP-BG’NİN 26 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADAYLIK BAŞVURULARINI YAPTI

CTP-BG’NİN 26 BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ADAYLIK BAŞVURULARINI YAPTI

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’in 26 belediye için belirlediği başkan ve belediye meclis üyesi adayları bugün resmi müracaatlarını ilçe seçim kurullarına yaptı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’in 26 belediye için belirlediği başkan ve belediye meclis üyesi adayları bugün resmi müracaatlarını ilçe seçim kurullarına yaptı.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa sınırları içerisindeki belediye başkan adaylarının müracaatlarını CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın verirken, Girne’de CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Güzelyurt’ta Doğan Şahali verdi.

Gazimağusa ve İskele sınırları içerisindeki belediye başkan adayları da müracaatlarını Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’na yaptı. Buradaki müracaatları da CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali ve İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim verdi.

Her bölgede adaylar CTP-BG’ye ait ilçe binalarında toplanarak başvurularını gerçekleştirirken, Lefkoşa’daki adaylar ise CTP-BG Genel Merkezi’nde toplanarak Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na yürüdü ve başvurular yapıldı.

Başvurular esnasında söz alan CTP-BG’li 5 ilçe başkanı da, “belediyecilik hizmetinde parlayan yıldızlara yıldız katacaklarını” ifade etti.

AZGIN: “5’TE 5 YAPACAĞIZ”

CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, adaylık başvurusu sırasında yaptığı konuşmasında, Lefkoşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan 5 belediyenin de şu anda CTP-BG yönetiminde olduğunu, aynı hizmetin halka aktarılabilmesi için 29 Haziran’daki yerel seçimlerde yine 5’te 5 yapıp Lefkoşa ilçesine bağlı tüm belediyelerin CTP-BG’de olacağını savundu.

Ada çapında “yıldızlı belediyeler” sayısının 9 olduğunu ve bu 9 belediyeden 5 tanesinin Lefkoşa ilçesinde olduğunu söyleyen Azgın, sadece yıldızlı belediye başkanlarıyla değil, belediye meclis üyesi adaylarıyla da son derece iddialı olduklarını kaydetti.

Belediye meclis üyeleri belirlenirken toplumsal cinsiyet eşitliği ve jenerasyonlar arası uyuma oldukça dikkat edildiğini dile getiren Azgın, demokratik ve çağdaş kentlerde çoğulculuk ve katılımcılığın en önemli unsurlardan birisi olduğunun altını çizdi.

ERKUT ŞAHALİ: “YÖNETİME GELMEYE HAZIRIZ”

CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali de, Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’nda yaptığı konuşmada yerel yönetimlere verdikleri değerin bir gereği olarak halka çağdaş, sürekli ve kaliteli hizmet verebilecek kadrolarla 29 Haziran’da yönetime gelmeye hazır olduklarını söyledi.

CTP-BG olarak yerel yönetimleri merkezi idareden ayrı görmediklerini vurgulayan Şahali, belediyelerin halka en yakın yönetim birimleri olduğunu ifade etti. CTP-BG’nin yerel yönetimlerde çok iyi bir referansa sahip olduğunu dile getiren Şahali, “İlçemize bağlı 10 belediyenin tümünde de ‘Yıldızlı Belediyeciliği’ yaratmak için bugün birbirinden değerli adaylarımızla başvurularımızı gerçekleştirdik” dedi.

Şahali, seçimlerin en önemli aktörlerinden birisinin ilçe seçim kurulları olduğunu ve bu bağlamda Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’na bu zorlu görevi yerine getirirken her türlü yardımı sağlamaya ve destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

EMİNAĞA: “GİRNE’DE YILDIZLI BELEDİYELER ARTACAK”

CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Girne sınırları içerisinde 5 belediyenin 2’sine sahip olduklarını ancak bu seçimlerde 5’te 5 yapıp “Yıldızlı Belediyeler”in sayısını artıracaklarını savundu.

CTP-BG’ye ait belediyelerde oluşturdukları imajın artık halk tarafından çok rahat algılanabildiğini dile getiren Erkan Eminağa, bu imaj sayesinde elde ettikleri “Yıldızlı Belediyecilik” kavramını tüm Girne ilçesine yayma hedefinde olduklarını söyledi.

Belediye sayılarını bu seçimde daha yukarı çekeceklerini ifade eden CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, CTP-BG’li belediyeler arasındaki dayanışmayı artırıp halkın çok büyük bir kesimine marka belediyecilikten hizmet almasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

DOĞAN ŞAHALİ: “İNSAN ODAKLI BELEDİYELER YARATILACAK”

CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Güzelyurt ilçesine bağlı 2 belediyeyi de seçimlerde kazanarak vatandaşlara insan odaklı belediyecilik hizmetini aktarma amacında olduklarını söyledi.

Hedeflerinin CTP-BG’ye ait diğer belediyelerde olduğu gibi “Yıldızlı Belediyeciliği” Güzelyurt ve Lefke belediyelerine taşımak olduğunun altını çizen Şahali, seçim çalışmalarını çok önceden başlattıklarını ve bu yönde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

2 bölgede de kazanmaya yönelik iddialarının ciddi olduğunu savunan Şahali, “Halkımızın desteğini almak için çalışmalarımız sürecek. İvmemizi biraz daha yukarıya taşıyabilirsek hem Güzelyurt hem de Lefke Belediyesi’ni kazanıp insan odaklı belediyeler yaratabileceğiz” şeklinde konuştu.

MÜLAZİM: “BU SEÇİMDE İSKELE İLÇESİ KONUŞULACAK”

CTP-BG İskele İlçe Sekreteri Hüseyin Mülazim, 29 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlere İskele ilçesinin damga vuracağını kaydetti. Bölgede 5 belediye başkan adayları olduğuna ve bununla birlikte birbirinden değerli belediye meclis üyesi adayları bulunduğuna dikkat çeken Hüseyin Mülazim, bugün kalabalık bir şekilde Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’na müracaatlarını ilettiklerini söyledi.

İskele’nin 1998 yılında ilçe olduğunu ve o günden beri CTP-BG’nin bu bölgede henüz belediye kazanamadığını belirten Mülazim, bu kez İskele ilçesine bağlı tüm belediyelerde iddialı olduklarını ve hedeflerinin 5’te 5 yapmak olduğunu ifade etti. Seçime İskele ilçesinin damga vurmasını beklediğini kaydeden Mülazim, “Bu yerel seçimlerde İskele ilçesi çok konuşulacak” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.