1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP-DP HÜKÜMETİNDE KRİZ KAPIDA
CTP-DP HÜKÜMETİNDE KRİZ KAPIDA

CTP-DP HÜKÜMETİNDE KRİZ KAPIDA

CTP-DP Hükümetinde Kriz Kapıda

A+A-

CTP-DP hükümetinin geleceği, Yorgancıoğlu’nun vereceği karara bağlı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun Pazar günü yapılması sonrasında toplanacak olan CTP yetkili organlarının, mevcut yönetimin istifasını ve olağanüstü kurultay konusunu ele alması bekleniyor. Diyalog’a konuşan CTP’nin önemli isimleri ‘istifa beklentilerini’ yalanlamadı. Özellikle Parti Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun istifası halinde, koalisyon hükümetinin de düşmüş olacağı belirtiliyor.

Diyalog Gazetesi'nin haberine göre, üst düzeyde bir DP yetkilisi, hükümetten çekilecekleri yönündeki iddiaları değerlendirirken, “Bizim bugün için hükümetten çekilme kararımız yoktur. Ancak başbakan Yorgancıoğlu, CTP Genel başkanlığından istifa ederse, hükümette düşmüş olur. Sanırım beklenen gelişme de budur” dedi.

CTP desteği olmadan Akıncı kazanamaz…

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandığında, CTP’nin aldığı oy oranının başarısızlık olduğunu ve bunda payı olanların kendisi de dahil istifa etmesi gerektiğini belirterek tüm dikkatleri üzerine çeken Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Erkut Şahali görüşlerini dün de kamuoyu ile paylaştı.

Erkut Şahali, Diyalog TV’de katıldığı Odak Noktası programında seçim sonuçlarını, ikinci turu ve CTP’nin Akıncı’ya verdiği desteği değerlendirdi. CTP’nin ‘solun lideri olma’ özelliğini koruduğunu söyleyen Şahali, CTP’nin desteği olmadan Akıncı’nın ikinci turu kazanamayacağını ileri sürdü.

“Görüşlerimiz müzakerelere yansıyacaktır”

Şahali, Akıncı’yı neden destekleme kararı aldıklarını şu şekilde anlattı:

“CTP-BG’nin1970 yılındaki kuruluş hedefi ülkede çözümün barışın ve toplumlararası uzlaşının sağlanmasıdır. Ogünlerden bugünlere maalesef bir son noktaya ulaşılamadı. Ve bu son noktaya ulaşılması konusunda Cumhurbaşkanı son derece etkili bir pozisyondur. O yüzden kimin Cumhurbaşkanı olduğunu elbette önemsiyoruz. Sayın Akıncı’nın orda olması bizim görüşlerimizin de müzakerelerde yer bulması bakımından partimizin ilke ve hedeflerine uygun bir müzakere süreci yürütülmesi bakımından daha doğru görülüyor. Sayın Akıncı’nın kazanması için örgüt desteğimiz tam olacaktır.”

“Aktif destek olacak…”

Şahali, CTP’nin desteği olmadan Akıncı’nın ikinci turu kazanamayacağını ileri sürerek, “CTP destek vermezse, Akıncı’nın seçilmesi mümkün değildir. Bu yüzden sadece ‘destek’ değil ‘aktif destek’ olacağını vurguluyoruz” dedi.

Şahali sözlerine şöyle devam etti, “Biz kesinlikle önümüzdeki beş yılla ilgili bilinen durumu kabul edemezdik. Bilinen durum Eroğlu’nun daha fazla bir halk desteği ile birinci turdan çıkmasıydı. Elbette ikinci turda daha avantajlı bir noktada yarışacaktır. CTP’nin gelecekle ilgili bu ülkede herhangi bir risk üstlenecek durumu söz konusu olamaz. Birinci turda Akıncı’ya destek veren unsurlar bu ülkenin geleceğinde bizden çok daha etkili pozisyonda olacak olsalar dahi bu desteği sonuna kadar vermek zorundaydık…”

“TDP’ye karşı tavır alma sakıncalı”

Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa belediye başkanlığını, ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CTP’nin, Mustafa Akıncı’yı ikinci turda destekliyor olmasının, ‘solun liderliğini kaybetmek’ anlamına gelmediğini belirten Şahali, ‘kesinlikle, CTP solun tek lideridir’ ifadesini kullandı.

Bu yöndeki söylemlerin ikinci tur öncesi konsantrasyonu bozma amaçlı yapıldığını söyleyen Şahali, TDP ile aralarında halk desteği ve örgütsel anlamda ciddi bir fark olduğunu, dolayısıyla parti yararı adına TDP’ye karşı tavır almayı sakıncalı bulduğunu belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.