1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CTP KADIN ÖRGÜTÜ’NDEN “KADIN DOSTU KENTLER” PROJESİ
CTP KADIN ÖRGÜTÜ’NDEN “KADIN DOSTU KENTLER” PROJESİ

CTP KADIN ÖRGÜTÜ’NDEN “KADIN DOSTU KENTLER” PROJESİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü’nün kadının yerel yönetimlerdeki temsilini artırmak için hazırladığı ‘Kadın Dostu Kentler’ projesi bugün tanıtıldı.

A+A-

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Gönyeli Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısında, kadının yerel yönetimlerdeki yeri tartışıldı ve projenin detayları sunuldu.

Belediye başkanlarının, milletvekillerinin ve sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcilerinin katıldığı toplantıda eşitlikçi kentlerin önemi vurgulandı.

Projenin detaylarını aktaran Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, kadın dostu kentlerin yaratılması için ülkede üretilen tüm plan, program ve politikalara eşitlik perspektifinin yerleştirilebilmesi gerektiğini; kadınların yaşam kalitesini yükseltecek, özel ihtiyaçlarına yanıt verecek yerel hizmetlerin sağlanmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

“KADIN MECLİSİ OLUŞTURULACAK”

Sorakın, kent vizyonu ve ortak yaşam bilincini artırmak, karar mekanizmalarına eşit ve tam katılımı sağlamak için kentlerde kadın meclislerinin oluşturulacağını kaydetti.

Sorakın, Kadın Meclisi’nin kentte yaşayan tüm kadın paydaşların din, mezhep, dil, ırk, kültür, sınıf, doğum yeri, eğitim ve düşünce farkı gözetmeksizin temsil edilmesini; özgür ve doğrudan katılımı sağlayan örgütlü ve örgütsüz kadınları ve ilgili kuruluşları kapsayacak şekilde “ortak çatı” veya “şemsiye” altında buluşturan bir platform olacağını belirtti.

Sorakın, Kadın Meclisi’nin kadınların toplumsal yaşamın her alanında söz sahibi olması, kent ve kadın sorunları ve sorumlulukları konusunda bilinçlenmesi, kadın bakış açısıyla politikalar oluşturulması, kentsel yaşama katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi gibi işlevleri bulunacağını kaydetti.

Kadın dostu kentler yaratmak için çalışma grupları kurulacağını anlatan Sorakın, kent sınırları içinde yaşayan tüm kadınları çalışma gruplarına davet etti.

“HEDEF İLK 6 AYDA KADIN MECLİSLERİNİ KURMAK”

Kadın Dostu Kent projesinin tüm kadın örgütleri ile paylaşılıp ortak çalışma grupları oluşturulacağını kaydeden Sorakın, belirlenen grupların belediyelerle birlikte çalışmaya başlayacağını, projeleri hayata geçirmenin yollarının aranacağını vurguladı.

Sorakın, ilk altı ayda kadın meclislerini oluşturmayı; beş yıl içinde ise eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir yaşam için kadın dostu kentlerin yaratılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Projenin hedeflenen sürede tamamlanmasını sağlamak için proje izleme grupları oluşturulacağını anlatan Sorakın, her yıl Mart ayının ilk haftasında "Eşitlikçi Kentler Kurultayı" düzenleneceğini ifade etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.