1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP KARIŞTI
CTP KARIŞTI

CTP KARIŞTI

CTP-BG Genişletilmiş İlçe Meclisleri, eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri toplantılarda hükümet kurulması için atılması gereken adımları tartıştı

A+A-

ÖNCELİKLER TARTIŞILDI: Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin genişletilmiş ilçe meclisi toplantılarında hükümet kurma konusunda izlenecek yol tartışıldı. DP-UG ile yeni bir deneme, UBP ile koalisyon veya görevi iade konusunda fikir oluşturan ilçe meclisleri, koalisyondaki öncelikleri de tartıştı. Çıkan sonuçlar Parti Meclisi’nin yarın akşam yapılacak toplantısında ele alınacak

TEK GÖRÜŞ YOK: CTP-BG’nin eş zamanlı olarak gerçekleştirilen genişletilmiş ilçe meclisi toplantılarında UBP konusunda farklı görüşler öne çıktı. Bazı ilçeler, “UBP zor” görüşünü öne çıkarırken, bazı ilçelerde de “DP-UG ile oluyorsa UBP ile de olur” görüşü öne çıktı. Taban, “DP-UG’nin bize mahkumsunuz” yaklaşımından ise rahatsız

PARTİDEN ÇOK, VERİLEN SÖZLER ÖNEMLİ: İlçe meclislerinin tek ortak noktası ise olası koalisyon protokolünde nelerin yer alacağı konusunda oldu. CTP-BG’nin 5 ilçesinin de bu konudaki görüşleri net. Taban seçim bildirgesinde halka verilen sözlerin yerine getirileceği bir koalisyon kurulmasını istiyor


Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Parti Meclisi’nin, hükümet kurma çalışmalarında nasıl bir yol izlemesi gerektiğini tabana sorma kararının ardından parti ilçe meclisleri önceki gün genişletilmiş ilçe meclis toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda, gelinen aşamada bundan sonraki izlenecek yol üzerinde konuşup tartışan ilçe meclisleri, DP-UG ile görüşmeleri kesip Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile hükümet kurmayı denemek veya muhalefette kalmaktan oluşan seçenekleri değerlendirdi.
Koalisyon hükümetinde CTP-BG’nin öncelikleri ve hükümetteki görev dağılımı ile UBP’nin buna verdiği tepki hususunun da tartışıldığı genişletilmiş ilçe meclis toplantısında, ayrıca koalisyon protokolünün özüne ilişkin konuşuldu.
CTP-BG ilçe meclisleri, ilçelerdeki genel eğilimleri, pazartesi günü yapılacak olan CTP-BG Parti Meclisi’ne aktaracak.

 

Şahali: Halka verilen sözler önemli
CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, önceki akşam gerçekleştirilen genişletilmiş ilçe meclis toplantısında Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile koalisyon görüşmesi yapılıp yapılmayacağının da tartışıldığını ancak toplantının odak noktasını bunun oluşturmadığını söyledi.
Toplantıda ağırlıklı olarak koalisyon hükümetinde CTP-BG’nin öncelikleri hususunda tartışıldığını kaydeden Erkut Şahali, ayrıca koalisyon protokolünün özüne ilişkin konuşulduğunu ifade etti.
Şahali, hükümetteki görev dağılımı ve UBP’nin buna verdiği tepkinin de toplantı gündeminde yer aldığını söyledi.
Erkut Şahali, “CTP-BG’nin propaganda sürecinde dile getirdiği, halka verilen sözler ön planda tutulmalı ve mevcut seçenekler de göz önünde bulundurmalı. Bu seçenekler arasında elbette UBP ile görüşme de var. Benim bir ilçe başkanı olarak görevim ilçenin eğilimlerini objektif olarak Parti Meclisi’ne aktarmaktır. Pazartesi günü yapılacak olan Parti Meclis toplantısına da ilçenin eğilimlerini aktarmak üzere gideceğim” dedi.

 

Eminağa: UBP ile koalisyonun mümkün olup olmadığı tartışıldı
CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, koalisyon çalışmalarının nasıl seyretmesi gerektiğini yönünde gerçekleştirilen ilçe toplantılarında ağırlıklı olarak Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile koalisyonun mümkün olup olmadığı konusunun tartışıldığını söyledi. Eminağa, İlçe Meclisi’nin bu çerçevede UBP ile koalisyon konusunda görüşme yapılıp yapılmamasının konuşulup tartışıldığını kaydetti.
UBP ile görüşülme konusunda CTP-BG tabanının da fikrinin sorulduğunu dile getiren Eminağa, “Her zaman, CTP-BG, kesinlikle UBP ile görüşüp konuşmaz şeklinde bir genel yargı vardı. Ancak, ilçe meclisinde tabi ki DP-UG ile bir hükümet kurulabilinir mi? Ya da muhalefette kalınabilir mi? Şeklinde konular tartışıldığı gibi UBP ile de koalisyonun mümkün olup olmadığı konusunda tartışıldı” dedi.

“CTP-BG alternatifsiz değil”
Demokrat Parti Ulusal Güçler’ (DP-UG)’in Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG)’i alternatifsiz ve kendilerine mecbur gibi gördüklerini söyleyen Eminağa, bunun doğru olmadığını kaydetti.
Eminağa şöyle konuştu: “DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın CTP-BG’yi alternatifsiz bir pozisyonda görmesi ve bu yönde çalışıp sonuç alma arayışı içerisinde olması, CTP-BG tabanının UBP ile yıllardır süre gelen muhalif duruşu ile alakalı herhangi bir koalisyonun yapılamayacağına yönelik düşünceleri ile bir politika yürütmesi, olayın DP-UG ile daha fazla yürütülemez olduğu sonucunu ortaya çıkardı. DP-UG’nin talepleri partimiz tarafından doğru bulunmadı. En son ortaya çıkardıkları belge ise hiç kabul edilebilir değildir. Ancak bu belge de yine DP-UG’nin CTP-BG’yi alternatifsiz kendilerine mecbur gibi düşünmelerinin bir sonucuydu.”

 

Sennaroğlu: UBP ile görüşülmesinde sakınca yok
CTP-BG İskele İlçe Başkanı Önder Sennaroğlu önceki akşam gerçekleştirilen genişletilmiş İlçe Meclis Toplantısında detaylı bir durum değerlendirmesi yapıldığını söyledi. Koalisyon görüşmelerinde DP-UG ile gelinen noktanın ve tıkanıklığın sebebinin değerlendirildiğini anlatan Sennaroğlu, üyelerin yüzde 38 oyla seçimden çıkan partiyi iktidarda görmek istediği yönünde görüş belirttiğini kaydetti. Sennaroğlu, CTP’nin tüm partilere eşit mesafede olduğunun da altını çizerek, ilçe meclisi üyelerinin prensiplerde uyuşulması halinde Ulusal Birlik Partisi ile koalisyonda bir sakınca görmediği yönünde görüş verdiğini vurguladı. Sennaroğlu, Pazartesi günü meclis toplantısına Ulusal Birlik Partisi ile görüşülme eğilimi ile gidileceğini de sözlerine ekledi.

 

 

Doğan Şahali: Eğilimlerimizi Parti Meclisi’ne aktaracağız
CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, genişletilmiş ilçe meclis toplantısının gayet verimli geçtiğini belirterek, toplantıda genel anlamda, gelinen noktada bundan sonraki izlenecek yol üzerinde konuşup tartışıldığını belirtti.
Parti Meclisi toplantısı öncesinde önceki akşam gerçekleştirilen genişletilmiş ilçe meclis toplantısında konuşulup tartışılanların ve varılan sonucun basın ile paylaşılmasının çok uygun olmadığına inanç belirten Doğan Şahali, toplantıda alınan görüşlerin pazartesi günü Parti Meclisi’ne aktarılacağını kaydetti.

Azgın: UBP’ye karşı ciddi şekilde inançsızlık var
CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın, önceki akşam gerçekleştirilen genişletilmiş ilçe meclisi toplantında, son gelişmelerle ilgili tartışıldığını ve DP-UG ile müzakere sürecinin konuşulduğunu kaydetti.
CTP-BG’nin gerekirse güçlü bir şekilde muhalefet görevini de yapabileceğini ifade eden Azgın, “İlçede genel eğilim, başından itibaren dediğimiz gibi, köklü, sistemsel değişim ve reformlarla ilgili irade oluşturulmasıdır.  Ancak öte yandan partimizin İlle de hükümette olacak diye bir kaygısı yoktur. CTP-BG gerekirse güçlü yapısı ile güçlü muhalefetini yapar” dedi.
Mutlu Azgın, koalisyon konusunda UBP ile görüşülüp görüşülmeyeceği sorusu üzerine “İnsanların sözünü ettiğimiz köklü reformlarla ilgili UBP için ciddi endişeleri var. UBP’ye karşı insanlarda bir inançsızlık var. Öte yandan UBP ile ilgili bir tereddüt var ama DP-UG ile de böyle bir tereddüt söz konusu” şeklinde yanıt verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.