1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CTP KIBRIS CUMHURİYETİNİ KORUMA GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR”
“CTP KIBRIS CUMHURİYETİNİ KORUMA GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR”

“CTP KIBRIS CUMHURİYETİNİ KORUMA GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR”

“CTP KIBRIS CUMHURİYETİNİ KORUMA GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR”

A+A-

Akademisyen Dr. Zeki Beşiktepeli, Nazmi Pınar’ın sunduğu ADA Raporu Programı’na konuk oldu. Beşiktepeli ülke siyasetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Beşiktepeli, soruları da yanıtladı.

“SAVAŞ BİLİNÇLİ BİR OLAYDIR”

İnsanların kaliteli bir yaşam hayali kurduklarını söyleyen Beşiktepeli bunun için, savaşlardan uzak huzura ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Beşiktepeli, “İnsanoğlunun istediği tatlı, tuzlu kaliteli bir yaşamla doğdu gibi kazasız belasız bu yaşamı sürdürmektir. Savaş bir bilinçli olaydır. Devletler bunu etkileyemeyebilir ama bölgendeki enerji kaynaklarına sahip olma hırsı bu enerjinin ellerine geçebilmeleri için para ödemeden almaları gerektiği bir olay” dedi.

“ ZİHİNSEL VE FİZİKSEL GÜCÜNÜ SATAN HERKES İŞÇİDİR”

Ülkede sınıf temeli üzerinden politika üreten bir siyasi parti olmadığını savunan Beşiktepeli sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Memur da işçidir, polis de işçidir. Öğretmen de doktor da… Emeğe dayalı fiziksel gücünü satan işçi, zihinsel emeğe dayanan işçi bu şekilde pazarlayarak ekmek kazanıyor insanlar. Bu iki grupta bulunan insanlarda işçidir.”

“CTP KIBRIS CUMHURİYETİNİ KORUMA GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR”

Beşiktepeli son olarak şunları kaydetti; “Kıbrıs’ta CTP Kıbrıs Cumhuriyet’ini koruyan, koruma görevini üstelendiği için adını CTP koydu. Bunu çoğu çok yanlış anlıyor. Türkiye’de o cumhuriyetin garantörüdür ve onun için burada bulunur.”

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.