1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP “KOOPERATİF MERKEZ BANKASI KÖTÜ YÖNETİLİYOR”
CTP “KOOPERATİF MERKEZ BANKASI KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

CTP “KOOPERATİF MERKEZ BANKASI KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

CTP “Kooperatif Merkez Bankası kötü yönetiliyor”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi, Kooperatif Merkez Bankası’nın bugün tarihinde hiç olmadığı kadar kötü yönetildiği belirtilerek, Banka Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin hükümet tarafından görevden alınması ve banka hakkında detaylı bir denetleme yapılması istendi.

CTP’den yapılan yazılı açıklamada, hükümetin, Kooperatif Merkez Bankası’nda göreve getirdiği yönetim kurulu başkanıyla bazı üyelerin, bankanın ve mudilerinin menfaatlerini korumakla yükümlü olduklarını hiç akıllarına getirmeden idari ve mali kararlara imza attıkları ileri sürüldü.

Açıklamada, keyfi uygulamalara ek olarak, bankaya ve bağlı iştiraklerine aşırı personel istihdam edildiği, bankanın alacaklarının yok sayıldığı, teminat dışı kredi kullandırıldığı ve gelişigüzel harcamalarla bünyesinin hasara uğratılmakta olduğu iddia edildi.

Gecikmeden atılması gereken adımların da sıralandığı açıklamada, bunlardan ilkinin Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin hükümet tarafından görevden alınması, ikincisinin ise Merkez Bankası’nın derhal banka hakkında detaylı bir denetleme yaparak mevcut raporunu güncellemesi ve hükümete bir yol haritası belirleyerek sunması olduğu vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.