1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "CTP SEÇİMİ GERÇEKTEN İSTEDİ AMA DİĞERLERİ BUNDAN MEMNUN DEĞİL”
"CTP SEÇİMİ GERÇEKTEN İSTEDİ AMA DİĞERLERİ BUNDAN MEMNUN DEĞİL”

"CTP SEÇİMİ GERÇEKTEN İSTEDİ AMA DİĞERLERİ BUNDAN MEMNUN DEĞİL”

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, hükümete güvensizlik önergesine imza atan Ulusal Birlik Partisi milletvekillerinin şahsi çıkarları için hareket ettiklerini söyledi.

A+A-

ÖZGÜRGÜN: “GÜVENSİZLİK ÖNERGESİNE İMZA ATAN ULUSAL BİRLİK PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ ŞAHSİ ÇIKARLARI İÇİN HAREKET ETTİ”

"CTP SEÇİMİ GERÇEKTEN İSTEDİ AMA DİĞERLERİ BUNDAN MEMNUN DEĞİL”

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, hükümete güvensizlik önergesine imza atan Ulusal Birlik Partisi milletvekillerinin şahsi çıkarları için hareket ettiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün Bayrak Haber’de katıldığı Akşama Doğru programında gündemi değerlendirdi.

İlk olarak Meclis komitesinde belirlenen erken seçim tarihini değerlendiren Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi’nin her zaman seçime hazır olduğunu vurguladı.

Örgütsel bazda her seçime hazır bir parti olduklarını, ancak yine de birtakım handikaplar yaşayabileceklerini belirten Özgürgün, bu durumun almak zorunda kaldıkları ekonomik tedbirlerden kaynaklanabileceğini kaydetti.

"Ekonomik tedbirlerin meyveleri tam olarak alınmadan seçime gitmek biraz sıkıntı olabilir" diyen Özgürgün, ancak tedbirlerin alınmak zorunluluğu bulunduğunu vurguladı.

Bakan Özgürgün "Mali ve ekonomik ciddi tedbirler acilen alınmalıydı ve oy kaybını göze alarak bunu yaptık, yapmasaydık ve erteleseydik çok geç olurdu" dedi.

"EKONOMİ RAYINA GİRMEYE BAŞLADI"

Ekonominin alınan tedbirler sayesinde yavaş yavaş rayına girmeye başladığını ifade eden Özgürgün, rahatlama döneminin başladığı bir zamanda tam anlamıyla bu hissedilmeden seçime gitmekten sıkıntı duymadıklarını söylemenin doğru olamayacağını belirtirken, "Ama bu mazaret olmaz" demekten de geri kalmadı.

Bakan Özgürgün, hükümete karşı verilen güvensizlik önergesine de değindi.

Parti mensubu 8 milletvekilinin hükümete güvensizlik önerisine imza atmasının kabul edilebilir bir yanı bulunmadığını vurgulayan Özgürgün "İstifa etseniz olur ama kendi partinize olmaz" dedi.

TDP ve DP ile güvensizlik önergesine imza atan UBPli milletvekillerinin şahsi çıkarlar için hareket ettiğini vurgulayan Özgürgün, "Halka karşı sorumluluk bilinciyle yapılmış bir hareket değil. Bunlar halkın değil şahsi çıkarların öne çıktığı davranışlardır ve halka rağmen yapılmaktadır" dedi.

Erken seçimde UBP'nin halkın desteğini alacağına emin olduğunu söyleyen Özgürgün, tüm olumsuzluklara rağmen seçimden galip çıkacakları inancını dillendirdi.

Komitede seçimle ilgili mutabakat sonrasında CTP’ye yönelik eleştiriler olduğu hatırlatılan Özgürgün, öncelikle bu eleştirileri kimin yaptığına bakmak gerektiğini kaydetti.

"CTP SEÇİMİ GERÇEKTEN İSTEDİ"

"Erken seçimi istemeyen bir muhalefet partisi tuhaftır ve bunun başka tanımı da yoktur" diyen Bakan Özgürgün, muhalefetin seçimden şikayet etmesini anlamanın mümkün olmadığını söyledi, ancak bunu yaparken CTPyi tenzih ettiğinin altını çizdi.

Bakan Özgürgün, "CTP seçimi gerçekten istedi ama diğerleri bundan memnun değil. Bunun açıklaması seçime ve hizmete hazır olmayan bir muhalefet partisi anlamı taşır" dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.