1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CTP TARAF OLAMAZ, KATILIMI TEŞVİK EDEMEZ”
“CTP TARAF OLAMAZ, KATILIMI TEŞVİK EDEMEZ”

“CTP TARAF OLAMAZ, KATILIMI TEŞVİK EDEMEZ”

CTP-BG Genel Sekreteri Erk’in AP seçimleri konusunda açıklaması

A+A-

“ASLOLAN ERKEN ÇÖZÜM VE KENDİ SEÇECEĞİMİZ MİLLETVEKİLLERİNİN AP’DE YER ALMASI”

“ADAYA BARIŞIN YERLEŞMESİ İÇİN, LİDERLERDEN SORUNUN KÖKLÜ ÇÖZÜMÜNE YÖNELİK İRADE GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, “adil ve bütünlüklü çözümün derhal gerçekleşmesi ve adaya barışın yerleşmesi için, liderlerden sorunun köklü çözümüne yönelik irade göstermelerini beklediklerini” vurguladı.

Erk yaptığı yazılı açıklamada, “Bizim için aslolan erken zamanda varılacak bir çözümle, toplumsal hakların garanti altına alınması ve çözümün öngördüğü koşullarda kendi seçeceği milletvekillerinin Avrupa Parlamentosu’nda kendisini temsil etmesidir” dedi.

“TOPLUMSAL HAKLAR İÇİN YARAR SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Erk, Avrupa Parlamentosu’nda “Kıbrıs” için ayrılan 6 sandalyenin belirlenmesi için Güney Kıbrıs’ta 25 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimin, Kıbrıslı Türklerin toplumsal hakları açısından bir yarar sağlayacağını düşünmediklerini ifade etti.

Erk, açıklamasında Kıbrıslı Türk bazı adayların da yarışacağı AP seçimlerini, Kıbrıslı Türkler adına toplumsal temsiliyetten uzak sadece bireysel katılımlar olarak gördüklerini ifade etti.

1960 Anayasası’na göre Kıbrıslı Türklerin ve Rumların seçme ve seçilme haklarının ayrı ayrı uygulandığını, herkesin kendi bölgesinde seçim gerçekleştirip temsilcisini seçtiğini anımsatan Erk, bu bağlamda yapılması gerekenin AP seçimlerinde 2 Kıbrıslı Türk’ün ve 4 Kıbrıslı Rum’un belirlenmesi için herkesin kendi bölgesinde seçim gerçekleştirmesi olduğunu savundu.

Şu anda yapılmak istenenin, “Kıbrıslı Türklerin 2 kişilik sandalye hakkını Rumların gasp etmesine göz yummak ve Kıbrıslı Türkleri azınlık yani Maronitler ve Ermeniler ile aynı statüye geriletmek” olduğu görüşünü ifade eden Erk, şöyle devam etti:

“CTP TARAF OLAMAZ, KATILIMI TEŞVİK EDEMEZ”

“Dolayısıyla CTP böyle bir seçimde taraf olamaz, katılımı teşvik edemez ve Kıbrıslı Rumların hegemonyacı zihniyeti ile bizleri azınlık durumuna düşürecek bir Kıbrıs Rum düzenlemesine katılım gösteremezdi. Kıbrıs Türk halkı Rumların hakimiyetindeki bir devletin parçası olmadığı gibi müzakere masasının dışındaki çözümleri de asla kabul etmemektedir.”

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.