1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP/BG İLE AKEL YETKİLİLERİ TOPLANTI YAPTI
CTP/BG İLE AKEL YETKİLİLERİ TOPLANTI YAPTI

CTP/BG İLE AKEL YETKİLİLERİ TOPLANTI YAPTI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) ile Rum siyasi partilerinden AKEL, Kıbrıs sorununa ilişkin iki partinin işbirliği ve katkısı konusunda toplantı yaptı.

A+A-

KIBRIS SORUNUYLA İLGİLİ İŞBİRLİĞİ KONUSU DEĞERLENDİRİLDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) ile Rum siyasi partilerinden AKEL, Kıbrıs sorununa ilişkin iki partinin işbirliği ve katkısı konusunda toplantı yaptı.

Toplantıda, Kıbrıs müzakerelerinin geldiği aşama ve liderler arasındaki müzakereler öncesi hazırlanmaya çalışılan ortak metin üzerinde yoğunlaşıldığı kaydedildi.

Başbakan ve CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve beraberindeki heyetle  bugün, CTP/BG Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Toplantıya, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, CTP/BG milletvekili Fazilet Özdenefe, Armağan Candan ile  CTP/BG Dışilişkiler Sekreteri Emel Kişi de katıldı.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından, parti liderleri basına açıklama yaptı. Hazırlanan ortak metin okundu.

YORGANCIOĞLU: “İŞBİRLİĞİ YAPMA KONUSUNU KONUŞTUK”

CTP/BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorunuyla ilgili liderlerin yapması düşünülen ortak açıklamayla ilgili sıkıntılar olduğunu, bu konuyla ilgili AKEL heyetiyle olumlu bir görüşme yaptıklarını belirtti.

İki siyasi partinin Kıbrıs sorununun çözümüne inandığını söyleyen Yorgancıoğlu, toplantıda, bu konuda nasıl işbirliği yapabileceklerini değerlendirdiklerini kaydetti.  Özkan Yorgancıoğlu, toplantıların yineleneceğini belirtti.

KİPRİANU: “İKİLİ TEMASLARIMIZ SÜRECEK”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise CTP/BG’yi seçim zaferinden ötürü kutladığını söyleyerek, Kıbrıs sorununa ilişkin iki partinin işbirliği ve katkısı konusunu ele aldıklarını belirtti.

CTP/BG ile AKEL’in iki liderin üzerinde çalıştıkları ortak açıklama konusuna, nasıl yardımcı olabileceklerini konuştuklarını belirten Kiprianu, ortak açıklamaya ilişkin problemin en erken zamanda çözümlenmesi ve kapsamlı çözümlerin içeriğine ilişkin çalışmalara odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Kiprianu, iki bölgeli, iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüme inandıklarını söyledi.

AKEL’in, CTP/BG ile çözüm sürecinde yardımcı olmak adına iki parti arasında ikili temasları artırarak devam ettirme konusunda uzlaştıklarını belirtti.

İki toplumun da ekonomik sorunlar yaşadığını söyleyen Kiprianu, adil ve çalışabilir bir çözümün ekonomik sıkıntıların aşılmasına yardımcı olacağını düşündüğünü vurguladı.

ORTAK AÇIKLAMA

Toplantıdan sonra hazırlanan ortak açıklama, CTP/BG milletvekili Armağan Candan tarafından okundu.

Candan, CTP/BG ve AKEL’in parti liderleri seviyesinde buluşarak, verimli bir görüşme yaptıklarını; görüşme sırasında Kıbrıs müzakerelerinin geldiği aşama ve liderler arasındaki müzakereler öncesi hazırlanmaya çalışılan ortak metin üzerinde yoğunlaşıldığını kaydetti.

Candan, AKEL ve CTP/BG’nin,  bugüne kadarki yakınlaşmalara ve Hristofyas ile Talat’ın ortak açıklamalarına bağlı kalınarak,  görüşmelerin,  geriye kalan konulara yoğunlaşmak üzere ve daha fazla gecikme olmadan bir an önce liderler seviyesinde tekrar başlaması gerektiği hususunda mutabık kaldığını ifade etti.

Kıbrıs sorununda bütünlüklü bir çözüme ulaşılabilmesi için önemli bir fırsat penceresi olduğunu söyleyen Candan, bunun etkin bir biçimde kullanılması gerektiğine inanıldığını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.