1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP/BG KTAMS’I ZİYARET ETTİ
CTP/BG KTAMS’I ZİYARET ETTİ

CTP/BG KTAMS’I ZİYARET ETTİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), toplumsal diyaloğa yönelik olarak sivil toplum örgütleri ve sendikalara başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)’ı ziyaret etti.

A+A-

ZİYARETTE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ  VURGULANDI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), toplumsal diyaloğa yönelik olarak sivil toplum örgütleri ve sendikalara başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)’ı ziyaret etti.

CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile Sivil Toplum Örgütleri Sorumlusu Ali Gulle, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve sendika yetkilileriyle görüştü.

ERK

Ziyarette konuşan CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, merkez yönetim kurulunu temsilen bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, CTP/BG’nin sivil topluma önem veren ve ilişkilerini geliştirmek isteyen bir siyasi parti  olduğunu kaydetti.

Sendika ve sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etme arzusunda olduklarını ifade eden Kutlay Erk, sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettiklerinde ne kadar başarılı sonuçlar elde ettiklerini  yakın tarihlerinden bildiklerini söyledi.

Kıbrıslı Türkler’in ekonomik, politik, sosyal sıkıntılarını aşmak için sivil toplum örgütleriyle iş birliğine ihtiyaçları olduğunun bilincinde olduklarını dile  getiren Erk, yapmaları gereken bir çok iş olduğunu, sivil toplum örgütünün kendilerine katacağı fikirleri, önerileri olacağını düşündüklerini  ifade etti.

CTP/BG olarak amaçlarının halkın sivil toplumda örgütlenmesinin artması olduğunu belirten Erk, sivil toplumun inisiyatif kullanabilmesi ve kendi konularında hareketlilik sağlayabilmeleri, temsil ettikleri kişilerin haklarını ileriyle götürebilmeleri gerektiğini söyledi.

Erk, Kıbrıs sorununun çözümünde birlikte hareket edilebilmesinin de önemli olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusunda ilginç gelişmelerin arifesinde olunduğunu, bugünden itibaren görüşme sürecinin önünün açılabileceği şeklinde güçlü umuda sahip olduklarını ifade eden Erk, önümüzdeki günlerde  sorunların aşılabilmesi için sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılması gerektiğini belirtti.

KAPTAN

KTAMS  Başkanı Ahmet Kaptan da CTP/BG’de yeni dönemin hem partiye hem de halka hayırlı olmasını diledi.

CTP/BG’nin Kıbrıs sorununa verdiği önem ve çözüme koyduğu katkılarla kendi görüşlerinin bağdaştığını dile getiren Kaptan, bu konuda ayrışmadıklarını ve geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da Kıbrıs sorunu konusunda birlikte hareket edebileceklerini kaydetti.

Sadece Kıbrıs konusuna odaklanmamak gerektiğini belirten Kaptan, ülkede bir çok sorun olduğunu, bu sorunları çözmede diyalogun şart olduğunu, ancak diyalogun tek başına yeterli olmadığını  konuşulanların hayata yansıması gerektiğini  belirtti.

Kurulacak diyalogun olumlu yansımaları olacağını düşündüğünü ifade eden Kaptan, paydaşların birlikte çalışmasının önemini vurguladı.

Kaptan, “Çözümün parçası olmayanlar aslında sorunun bir parçasındır. Biz ise KTAMS olarak her zaman çözümün parçası olmayı yeğlemişizdir”  diye konuştu.

GULLE

CTP/BG Örgütleri  Sorumlusu  Ali Gulle ise partinin kuruluşundan bu yana demokratik kitle örgütleriyle ve demokrasiye inanan örgütlerle ilişkiler kurmasının en önemli ilkelerinden bir olduğunu dile getirdi.

Ülkede yaşanan derin ekonomik krizlerde nasıl birlikte hareket edileceğinin tartışılması gerektiğini ifade eden Gulle, sivil toplum örgütlerinden sorumlu kişi olarak, parti meclisi içerisinde bir komite  oluşturduğunu anlattı.

Gulle, derin ekonomik krizlerin nasıl aşılacağı konusunda önlemleri sivil toplum örgütleri tartışıp, sentezler yapabilmeyi umut ettiklerini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.