1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP/BG KURULTAYI’NDA BAŞKAN ADAYLARI KONUŞMALARINI YAPTI
CTP/BG KURULTAYI’NDA BAŞKAN ADAYLARI KONUŞMALARINI YAPTI

CTP/BG KURULTAYI’NDA BAŞKAN ADAYLARI KONUŞMALARINI YAPTI

CTP/BG’nin 24’üncü Olağan Kurultayı, başkan adaylarının konuşmalarıyla devam etti. Ardından oylama başladı.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR, ESAS OLAN HALKA HİZMETTİR.. BUNDAN SONRA BANA VERİLECEK TÜM GÖREVLERİ YAPMAYA HAZIRIM”

CTP/BG’nin 24’üncü Olağan Kurultayı, başkan adaylarının konuşmalarıyla devam etti; ardından oylamaya geçildi.

Konuşmalardan önce Yüksek Onur Kurulu üyeleri, parti meclisi adayları ile genel başkan adayları, “birlik, mücadele, dayanışma” sloganıyla arkasında “köklü gelenek, güçlü gelecek” yazan sahneye davet edildi. Fotoğraf çekiminin ardından genel başkan adayları kura çekerek konuşmalarına başladı.

İlk konuşmayı CTP/BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu yaptı.

YORGANCIOĞLU: “BAŞKAN SEÇİLMEZSEM BAŞBAKANLIK GÖREVİNİ BIRAKIRIM”

Özkan Yorgancıoğlu tanıtım konuşmasında, CTP-BG üyelerinin temel insan hakları, demokrasi ve Kıbrıs sorununun çözümü adına bedel ödediğini anlattı.

CTP-BG’nin gençlerin partisi olduğunu belirten Yorgancıoğlu, emeğin parti için çok önemli bir değer olduğunu dile getirdi.

“Partimiz emeğe saygılı bir partidir” diyen Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununu çözmeyi ve barış ortamını sağlamayı görev bildiklerini ifade etti.

Eski başkanların CTP-BG çizgisinin oluşmasında büyük emeği olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, Mehmet Ali Talat ve Ferdi Sabit Soyer’in de partinin bugününde büyük emeği bulunduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, partinin Kıbrıs Türk halkını dünya halklarının saygın bir üyesi yapmayı misyon belirlediğini kaydederek, sosyal politikaların adil bir noktaya gelmesi için de çaba sarf ettiklerini anlattı.

“ENGELLİLERE ENGEL YARATAN YASALAR DEĞİŞECEK”

Partinin bir diğer misyonunun siyasi iradeyi yeniden ele almak için demokratikleşmeyi ve sivilleşmeyi sağlamak olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, herkes için engelsiz bir yaşam yaratmaya çalıştıklarını belirterek engellilere engel yaratan yasaları değiştireceklerini ifade etti.

Mülteci hakları, hayvan haklarına önem verdiklerini kaydeden Yorgancıoğlu, parti tarafından verilen her görevi memnuniyetle yerine getirdiğini anlattı.

“MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR, ESAS OLAN HALKA HİZMET”

“Makamlar gelip geçicidir, koltuklar gelip geçicidir, esas olan halka hizmet etmektir, halkın mutluluğunu ileriye taşıyabilmektedir” diyen Yorgancıoğlu, bundan sonra da kendisine verilecek tüm görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu anlattı.

CTP’nin geleneğinde verilen görevi yapma sorumluluğu olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, 2 yıl önce parti başkanlığına aday olduğunda seçilmemiş olsaydı seçilen kişiye yardımcı olmak için elinden geleni yapacağını anlattı.

“OY ORANIMIZ ARTTI, BU BAŞARI HEPİMİZİN”

Yorgancıoğlu, kendisi Genel Başkan olduktan sonra oy oranlarının arttığını ifade ederek, “bu başarı sizlerin başarısıdır, hepimizin başarısıdır. Bu başarı birlik, mücadele, dayanışma düşüncesinin ortaya çıkardığı bir başarıdır” diye konuştu.

“Partim bana hangi noktada görev verirse versin o görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Çünkü parti başkanını da, meclisini de siz seçersiniz. Kimsenin bunu reddetme hakkı yoktur” diyen Yorgancıoğlu, parti başkanlığı görevi aldığı günden bu güne iki önemli seçim yaşandığını ve seçim sonuçlarına bakıldığında partinin iyi bir noktada olduğunun görülebileceğini kaydetti.

CTP-BG’nin aday adaylarına seçimle karar verilen tek parti olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, parti vizyonunun da geniş katılımla belirlendiğini söyledi.

HÜKÜMETİN ÖNÜNDEKİ HEDEFLER

Hükümetin önünde, sivilleşme, demokratikleşme, polisin içişlerine bağlanması, anayasanın daha demokratik yapıya kavuşturulması, ekonomik bağımsızlık kazanma işleri olduğunu belirten Yorgancıoğlu, “Bunu da birlikte yapacağız” diye konuştu.

Yorgancıoğlu hedefleri arasında, minimum destek alarak ülke ekonomisini güçlendirmenin de bulunduğunun altını çizdi.

Toplumda değişim ve gelişim başladı diyen Yorgancıoğlu, önümüzdeki günlerin toplumsal değişimin yaşanacağı günler olacağını kaydetti.

Bu arada Yorgancıoğlu konuşmasını sürdürürken bir partili “15 dakika geçti” şeklinde bağırdı. Divan Başkanı  "toplantıyı siz yönetmiyorsunuz" diyerek bu kişiyi uyardı ve Yorgancıoğlu'nun konuşmasını sürdürmesini istedi.

Yorgancıoğlu konuşmasının devamında, ülkedeki sorunların önemli bölümünün Kıbrıs sorunundan kaynaklandığını ifade etti.

“SEÇİLMEZSEM BAŞBAKANLIĞI BIRAKIRIM”

Özkan Yorgancıoğlu, genel başkan seçilmemesi halinde parti etiği parti disiplini ve demokratik gelenekler nedeniyle Başbakanlık görevini bırakacağını söyledi.

Yorgancıoğlu öte yandan böylesi bir durumda, partinin vereceği görev ne olursa olsun yerine getirmeye hazır olduğunu ve seçilecek kişinin yanında olacağını kaydetti

AKANSOY: “CTP’NİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ ELBİRLİĞİYLE KALDIRMAYA GELDİK”

CTP/BG Başkan adayı Asım Akansoy da konuşmasında, Kıbrıs deyince aklına öğleden sonra serininde kapısı önünde oturan insanların geldiğini, bu tablonun Akdeniz ve memleketi anlatan bir tablo olduğunu ifade etti.

“CTP’nin önündeki engelleri elbirliğiyle kaldırmaya geldik” diyen Akansoy, “Nasıl bir ülke istersek öyle bir parti yaratmalıyız” dedi.

Ekonomik istikrarsızlığın Kıbrıs Türk halkının kaderi olmaması gerektiğini belirten Akansoy, bunun siyasi belirsizliği ortaya çıkardığını, kurumların saygınlığını yitirdiğini söyledi.

“SERBEST PİYASA EKONOMİSİ DAYATILIYOR”

Neo liberal kararlarla, artan ve ağırlaşan sorunlar yaşandığını, insanların işsiz kalmasına yol açan, eğitim ve sağlığı özelleştiren reçeteler bulunduğunu söyleyen Akansoy, kendilerine serbest piyasa ekonomisinin olumlu sonuç vereceği düşüncesinin dayatıldığını belirtti.

“SON ZAMANLARDA SOSYALİST VE EMEKTEN YANA OLMAK KÜÇÜMSENİYOR”

Son zamanlarda partide sosyalist olmanın, emekten yana olmanın küçümsendiğini söyleyen Akansoy, bu tavırda ısrar edildiğini ifade etti. Akansoy, “Bu partide aslolan bir şey olmak değil, bir şey yapmaktır” dedi.

“KOALİSYONU DP’YLE Mİ UBP’YLE Mİ KURDUK?”

Sağ oyları memnun edecek adımlar atmaya çalışıldığını, dolayısıyla bazı kesimler üzerinde baskılar yaratıldığını belirten Akansoy, “Biz koalisyonu DP ile mi UBP ile mi kurduk? En kritik noktada görev yapanlar neden UBP’nin görevlendirdiği kişilerdir? Bu koalisyon ikili değil üçlü mü?” diye sordu.

“DİNAMİK BİR CTP”

Akansoy, dinamik bir CTP kurulacağını, CTP’nin köklerini inkar etmesinin mümkün olmadığını, ama yenilere de ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Akansoy, “Kimse genç olduğu için değerli, yaşlı olduğu için değersiz kabul edilemez” dedi.

Dünyanın her geçen gün değişmekte olduğunu belirten Akansoy, bildiri dağıtmanın yerini, sosyal medyanın yerini aldığını, teknoloji alanında olduğu gibi siyasi alanda da ilerlemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Akansoy, CTP’nin dünyada da vizyon ve siyaset ortaya koyan, gündem belirleyen bir parti olmak zorunda olduğunu, partinin insan kaynakları ve siyasi birikimini buna adapte etmesi gerektiğini vurguladı.

“KARPAZ’DAN YEŞİLIRMAK’A SÜRÜLENLER CTP’LİDİR”

Ezileni koruyan vicdanın CTP olduğunu söyleyen Akansoy, “Birilerinin tek derdi menfaat ve  terfi iken, kimsenin önünde boyun bükmediği için Karpaz’dan Yeşilırmak’a sürülen kişiler CTP’lidir” dedi.

Akansoy sözlerine şöyle devam etti:

“Özel sektörde sendikalaşmanın olmazsa olmaz olduğunu gören gözler CTP’lidir, ülkeye burayı hiç tanımadan gelen emekçiye umutsuz olduğu anda omuz veren CTP’lidir. Dış müdahaleye karşı duranlar CTP’lidir.”

“YAKIN SİYASİ TARİHİN BELKİ DE EN ÖNEMLİ KARARI BUGÜN ALINACAK”

Kurultayın bu yüzden çok önemli olduğunu belirten Akansoy, bugün yakın siyasi tarihinin belki de en önemli kararının alınacağını, bu kararın dinamik CTP’yi hep birlikte kurma kararı olduğunu ifade etti.

Akansoy, sağ partiler ile sol partiler arasında temel bir fark bulunduğunu, sağ siyasi partilerin menfaat paylaşımı üzerinden örgütlenirken sol siyasi partilerin fikir paylaşımı üzerinden örgütlendiğini kaydetti. Akansoy, fikirlerin paylaşılabileceğini ancak menfaatlerin paylaşılamayacağını ifade etti.

“SİBER HÜKÜMETİNİN OLUMLU HAVASI 3 AYDA KAYBOLDU”

CTP’nin ülke sorunlarının çözümünü, birini gücendirmemek adına göz ardı etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Akansoy, Siber hükümeti ile vatandaşın umutlarının arttığını ancak bu olumlu havanın üç ayda kaybolduğunu kaydetti.

“2 YIL SONRA NE OLACAK?”

Akansoy, “Özkan Yorgancıoğlu, bu kurultayda son kez başkanlığa aday olduğunu söylüyor. Genel Başkanın görev süresi maksimum iki yıldır. Eğer Yorgancıoğlu, iki yıl sonra görevi bırakacaksa, vatandaştan ülkeyi yönetmek için 5 yıllığına görev aldı, iki yol sonra ne olacak. Yoksa bazı kişiler tarafından CTP’ye hükümette olma süresi olarak iki yıl mı biçilmiştir?” diye sordu.

OYLAMAYA GEÇİLDİ

Başkan adaylarının tanıtım konuşmalarından sonra Yüksek Onur Kurulu üyeleri oylanarak oybirliğiyle kabul edildi. Kurultayda 5 kişilik Yüksek Onur Kurulu üyeliğine 5 kişi başvurdu, böylece Canan Öztoprak, Eşref Vaiz, Halil Onbaşı, İlker Işınsu ve İlker Koryürek Yüksek Onur Kurulu üyeliğine seçilmiş oldu.

40 kişilik parti meclis üyeliğine ise 114 kişi aday oldu.

Oylamaya geçilmeden önce delegelere oylama ve oy kullanma yöntemiyle ilgili bilgi verildi. Divan Başkanı Feridun Önsav delegelere oylama için iki mühürlü oy pusulası verileceğini söyledi. Çift mühürlü olmayan pusulaların iptal edileceğini ifade eden Önsav, iki pusulanın birbirinden farklı olduğunu hatırlattı.

Kullanılan oy pusulalarının iki çift mührün görünebileceği şekilde kapatılarak sandıklara atılması gerektiğini belirten Önsav, pusulalara herhangi bir işaret ya da imza konmaması gerektiğini belirtti.

Önsav, başkalık için tek bir adaya oy verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Divan Başkanı Feridun Önsav, parti meclisi adaylarına oy vermek için isimlerinin karşısında bulunan kutuların işaretlenmesi gerektiğini kaydederek, tam 40 adet adayın işaretlenmesi gerektiğini bu sayıdan daha az ya da daha fazla seçim yapılamayacağını belirtti.

Kurultayda daha sonra hazırlıkların ardından saat 15.30’da İskele’den başlanarak oylamaya geçildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.