1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CTP/BG, SOSYALİST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTISINDA
CTP/BG, SOSYALİST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTISINDA

CTP/BG, SOSYALİST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTISINDA

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG)’nin dün ve bugün İstanbul’da yapılan Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katıldığı bildirildi.

A+A-

CTP/BG HEYETİ SOSYALİST ENTERNASYONAL BAŞKANI VE YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANI GEORGE PAPANDREOU İLE ÖZEL BİR GÖRÜŞME YAPTI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG)’nin dün ve bugün İstanbul’da yapılan Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısına katıldığı bildirildi.

CTP/BG’den yapılan açıklamaya göre, İstanbul’daki Konsey toplantısına  CTP/BG Genel Sekreteri Asım Akansoy başkanlığında milletvekilleri Armağan Candan, Doğuş Derya, Fazilet Özdenefe Kürşat ile MYK üyesi Emel Kişi’den olaşan heyet katıldı.

Açıklamada, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan eski Başbakanı George Papandreou'nun başkanlığında gerçekleşen toplantının açılış konuşmaları Belçika Başbakanı Elio Di Rupo ile Türkiye’den  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı.

Yazılı açıklamaya göre, bu yılki Konsey toplantısına Gezi Parkı olayları, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki demokrasi mücadelesiyle küresel ekonomideki sorunlar ve sol partilerin kalkınma süreçlerindeki eşitsizliklere yaklaşımı damgasını vurdu.

YUNANİSTAN ESKİ BAŞBAKANI PAPANDREOU İLE 1 SAATLİK GÖRÜŞME

Açıklamada,  toplantı sırasında CTP/BG heyetinin Yunanistan eski Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı George Papandreou ile ayrı bir görüşme yaptığı kaydedildi.

Görüşmede, Papandreou ile Kıbrıs'ın kuzeyindeki siyasal, ekonomik ve sosyal durumla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, “Sosyalist Enternasyonal’in de önemli gündemlerinden olan kadın hakları, sivil toplum örgütlenmeleri ve neoliberal politikaların farklı toplumsal kesimler üzerindeki ekonomik etkileri başta olmak üzere birçok konunun görüşüldüğü toplantı yaklaşık bir saat sürdü” denildi.

Açıklamada,  Papandreou’nun yoğun programa karşın CTP/BG heyetine özel bir zaman ayırdığı ifade edilerek, Kıbrıs Sorunu’nda gelinen aşamayla ilgili olarak heyetin görüşlerini dikkatle dinleyerek not aldığı kaydedildi.

Papandreou’nun özellikle 2003'te kapıların açılmasıyla birlikte iki toplum arasında süregelen ilişkilerle ilgili sorular sorduğu belirtilen açıklamada, Kıbrıs sorununa federal bir çözüm bulma çabalarını desteklediğini; kapsamlı müzakerelerin gecikmeksizin başlaması için çaba sarf edeceğini ifade ettiği belirtildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.